Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення презентацій



Після завантаження Power Point з'являється головне вікно, в якому передбачено кілька варіантів подальшої роботи: відкрити пре­зентацію чи створити її з допомогою готових шаблонів або Майстра автозмісту.

Найшвидший спосіб створення нової презентації - скориста­тися послугами Майстра автозмісту. У цьому випадку на екрані з'я­виться діалогове вікно Майстра, який за кілька кроків створить "чер­нетку" професійної презентації з 8 - 15 слайдів, що приблизно відпо­відатиме бажанню користувача.

Варіант Шаблон презентации дає можливість взяти за основу свого слайд-фільму один із готових шаблонів Power Point, розроблених професіональними дизайнерами. Якщо вибрати цей варіант, на екрані з'явиться діалогове вікно Создать презентацию із трьома вкладни­ками. На вкладниці Дизайни презентации можна вибрати дизайн - певний стиль оформлення презентації. Якщо активізувати опцію Пустая презентация, то щодо створення "художнього образу" Влас­ної презентації користувач повинен потурбуватися сам.

Шаблони оформлення містять кольорові схеми, зразки слайдів і заголовків із нестандартним форматуванням, а також стилізовані шрифти, передбачені для конкретних видів оформлення. Якщо до презентації застосовується шаблон оформлення, то зразок його слай­дів і кольорова схема заміняють попередній зразок слайдів і кольорову схему презентації, створеної раніше. Після застосування шаблону кожний слайд, що додається до презентації незалежно від авторозмітки, гармоніюватиме з іншими слайдами.

Усі способи створення презентації мають як позитивні, так і негативні якості. Наприклад, у режимі Мастер автосодержания про­понуються надзвичайно корисні поради, але, на жаль, макет презентації не можна продивитися до завершення процесу її створення. У разі використанім способу Шаблон презентации можна відразу продивитися макет презентації, але його вибір не супроводжується ніякими порадами з боку програми Power Point. При використанні шаблону або Майстра автозмісту презентація створюється з установ­леними за замовчуванням заголовками й текстовими полями, які мож­на використовувати для створення власних заголовків і тексту.

Не слід намагатися відразу визначити кінцевий вигляд потріб­ної презентації. Це можна зробити пізніше, оскільки в Power Point передбачено спеціальні інструменти редагування макета, а також да­ється можливість видаляти або додавати окремі слайди.

Розглянемо способи створення презентації з допомогою роз­повсюджених способів Мастер автосодержания і Шаблон пре­зентации.

Для створення презентації з допомогою Майстра автозмісту потрібно виконати такі дії:

1. У вікні діалогу Создать презентацию, используя… встановити перемикач у поле Мастер автосодержания, а потім клацнути кнопку ОК. У вікні діалогу вибрати потрібний вид презентації, формат видачі та інші параметри.

2. Клацнути кнопку Далее і вибрати вид презентації відпо­відно перелічених категорій.

3. На наступному кроці вибрати зі списку потрібний вид пре­зентації та клацнути кнопку Далее.

4. У наступному діалоговому вікні вибрати спосіб показу презентації - для проведення наради, читання доповіді або показу в глобальній мережі Internet чи в режимі Киоск. Під режимом Киоск розуміють презентацію, що повторюється багато разів підряд. Такі презентації можна зустріти на виставках або у великих магазинах.

5. У наступному кроці указати форму видачі презентації (на екран, на кольорові прозорі плівки та ін.), а також необхідність друку презентації.

6. Клацнути кнопку Далее і в наступному кроці ввести заголовок презентації, ім'я доповідача та, за необхідності, додаткову інформацію.

7. Для збереження нової презентації клацнути кнопку Сохранить або вибрати команду Сохранить із меню Файл.

Лише при створенні презентації на основі готового шаблону можна отримати цілий набір слайдів із введеним за замовчуванням текстом. Майстер автозмісту, хоч і виконує всю роботу досить швид­ко, дає можливість створити тільки шаблон презентації.

При створенні презентації в режимі Шаблон презентации не передбачено самостійний вибір зовнішнього вигляду презентації та інших її параметрів.

Для створення презентації на основі готового шаблону по­трібно виконати такі дії:

1. У стартовому діалоговому вікні Power Point установити перемикач у режим Шаблон оформлення, а потім клацнути кнопку ОК. На екрані з'явиться діалогове вікно Создать презентацию.

2. Із допомогою вкладинки Презентации вибрати Шаблон оформлення та клацнути кнопку ОК. При цьому в правій частині вікна діалогу буде показано зовнішній вигляд вибраного шаблону.

3. Після вибору необхідного шаблону слід клацнути кнопку ОК і в наступному вікні діалогу Создание слайда вибрати потрібну структуру слайда.

4. Після натиснення кнопки ОК буде створено макет слайда, який можна заповнювати інформацією.

З тієї або іншої причини під час створення презентації може виникнути необхідність додати або видалити деякі слайди. При дода­ванні слайдів у Power Point передбачена можливість вибору одного з 24 типів авторозмітки. Це дає можливість значною мірою зекономити час і зусилля, оскільки не потрібно вручну створювати, наприклад, розмітку для діаграм, списків, таблиць тощо.

Щоб додати новий слайд до презентацій, потрібно виконати такі дії:

1. Перейти в режим сортувальника слайдів із допомогою кнопки Режим сортировщика слайдов у нижньому лівому куті екрана або команди Сортировшик слайдов із меню Вид;

2. Клацнути лівою кнопкою миші в те місце, де планується створити новий слайд.

3. Відкрити меню Вставка та активізувати команду Новый слайд... або натиснути комбінацію клавіш Сtrl+М.

4. У вікні діалогу Создание слайда вибрати потрібну структуру слайда і клацнути кнопку ОК.

Перемістити слайд на нове місце в презентації можна з допомогою режиму сортувальника слайдів або режиму структури.

У Режимі сортувальника слайдів виділіть слайд, який потрібно перемістити, і перетягніть його до нового місця призначення та відпустіть кнопку миші.

У Режимі структури виділіть піктограму слайда, який потрібно перемістити і, користуючись кнопками Вверх, та Вниз

панелі інструментів Режим структури перемістіть його на потрібне місце. Якщо панелі інструментів Режим структури немає на екрані, то виведіть її з допомогою меню Вид і команди Панели инструментов.

Для вилучення слайда з презентації слід спочатку вибрати його, а потім натиснути клавішу Delete.

Спосіб введення тексту залежить від способу створення презентації. При використанні Майстра автозмісту або готового шаблону в презентації буде розміщено введений за замовчуванням текст із поясненнями. Для заміни його іншим текстом необхідно активізувати режим структури та ввести потрібний текст.

Інший спосіб введення тексту - використання документа Word. У Power Point передбачено спеціальні інструменти імпорту заго­ловків із документа Word та їх використання для заголовків слайдів і тексту презентації Power Point.

При використанні готового шаблону або Майстра автозмісту слід замінити введений за замовчуванням текст, а при створенні пре­зентації на основі порожнього слайда достатньо просто ввести по­трібний текст.

При роботі зі слайдами слід визначити, який остаточний ви­гляд вони матимуть. Наприклад, при оформленні зовнішнього вигляду слайда можна легко допустити граматичну помилку, а при роботі з текстом - не помітити, що слайд став не дуже привабливим. Тому в Ро\¥егРоіп1 існує чотири режими перегляду презентації: Режим слай­дів, Режим структури, Режим сортувальника слайдів та Режим показу слайдів. Для вибору кожного із цих режимів потрібно клацнути на відповідній кнопці в лівому нижньому куті екрана або вибрати необ­хідну команду з меню Вад.

Режим слайдів. У цьому режимі слайди переглядаються по одному, до того ж у ньому доступні всі кнопки панелі інструментів та команди меню. Такий режим зручно використовувати для макету­вання тексту та імпортування рисунків, задавати ефекти анімації то­що. У Режимі слайдів дуже зручно працювати, оскільки в ньому до­ступні всі кнопки панелі інструментів і всі команди меню.

Режим структури, У цьому режимі на екрані наводиться лише текст. Тому в ньому зручно вводити та редагувати текст. Це найзручніший спосіб роботи з текстом.

Режим сортувальника слайдів. Цей режим зручний для переміщення та видалення слайдів. У Режимі сортувальника слайдів зручно продивлятися об'єм своєї роботи, кількість слайдів, загальне оформлення тощо.

Показ слайдів. У цьому режимі слайд буде показано таким, яким він виглядатиме під час презентації. Цей режим рекомендовано використовувати для репетиції презентацій.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 989 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...