Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення та використання запитів



Запити в системі Ассе§8 використовуються для пошуку в одній чи кількох таблицях та видачі на екран даних, що відповідають умові, визначеній користувачем. Вони також використовуються як джерела даних для форм і звітів.

В Ассе8§ передбачено 15 типів запитів, які можна розподілити на п'ять основних категорій:

Запрос на виборну. Це найрозповсюдженіший тип за­питу. Вибирає дані з однієї або кількох таблиць і результати відо­бражає в режимі таблиці. Крім того, використовується для гру­пування записів, а також для обчислювання сум, середніх значень, підрахунку кількості записів і розрахунку підсумкових значень інших типів. Запит на вибірку є стандартним типом запиту, на основі якого побудовано багато інших типів запитів. Він також називається про­стим запитом;

· Запрос с параметрами. Це запит, при запуску якого відкривається діалогове вікно із запрошенням ввести відповідні умови вибору записів або значення для введення в поле;

· Перекрестньш запрос. Відображає результати статис­тичних розрахунків у вигляді матриці, оскільки в такому вигляді зручніше виконувати порівняльний аналіз отриманих даних;

· SQL. Цей запит створено з допомогою інструкцій мови структурованих запитів SQL

Існує чотири основних типів запитів SQL:

- Запит на об’єднання результатів із кількох запитів;

- Запити до сервера на обробку даних;

- Управляючі запити для створення або внесення змін до об’єктів;

- Підлеглі запити.

Запрос на изменение. Це запит, що дає можливість, виконавши одну операцію, внести зміни до багатьох записів.

Існує чотири основні типи запитів на зміни:

- На створення таблиці;

- На видалення записів;

- На додавання записів;

- На оновлення записів.

Щоб записати створення запитів, можна скористатися допомогою Майстра запитів. Наприклад, щоб створити простий запит, слід у вкладинці Запросы клацнути лівою кнопкою миші на кнопку Создать і у вікні діалогу Новый запрос вибрати режим Простой запрос.

При створенні запиту перш за все слід указати таблиці, з яких братимуться дані. Після визначення таблиць потрібно вибрати поля, на основі яких створюється запит. Далі слід визначитись, як повинні бути відсортовані результати виконання запиту, установити інші умови відбору і т.д. Після закінчення складання запиту його потрібно запустити з допомогою команди Запуск.

Після створення й використання запиту його можна зберегти, щоб, за необхідності, у будь-який момент використати знову. Збережений запит насправді не містить ніяких даних, а тільки умови їх вибору з таблиць, імена полів та інші відомості, необхідні для відбору інформації з таблиць бази даних. Після закриття запиту результуючий набір даних припиняє своє існування. При наступних виконаннях запит звертається до таблиць і знову створює динамічно оновлений набір даних. Якщо отриманий запит не відповідає вимогам, то можна знову звернутися до Майстра або внести зміни до запиту в режимі Конструктор.


4. ЗАСОБИ СТВОРЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ

4.1. Призначення та огляд засобів створення електронних презентацій

Презентація (від англ. presentation - показування) - це набір кольорових картинок-слайдів на певну тему, що зберігаються у файлі спеціального формату. На кожному слайді можна розмістити довіль­ну текстову і графічну інформацію.

Нині ні для кого не секрет, що грамотне і гарне, а тим більше наочне представлення своїх ідей, результатів, товарів і послуг е на­гальною необхідністю для кожної компанії або фірми. Термін "пре­зентація" пов'язаний насамперед з інформаційними та рекламними функціями картинок, розрахованих на певну категорію глядачів: по­тенційних покупців і замовників, акціонерів, журналістів, читачів та ін. Однак теми презентацій ніяк не обмежуються пропозицією товарів І послуг, інформацією про стан справ і т. д.

Залежно від способу реалізації на комп'ютері розрізняють такі види презентацій:

• зі сценарієм;

• інтерактивні;





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 772 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...