Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Збереження та завантаження документів



Для збереження документа необхідно натиснути відповідну кнопку Сохранить на Панелі інструментів або скористатися ме­ню Файл ікомандою Сохранить. Якщо документ тільки-но ство­рений і збереження виконується вперше, то відкривається вікно Сохранение документа. Зі списку Папка цього вікна потрібно вибрати диск і папку, в якій буде збережено документ. За замовчуванням пропонується папка для збереження Мои документи. Далі потрібно ввести ім'я документа в полі Имя файла. За замовчуванням програма сама встановлює назву документа, виходячи з перших слів тексту. Крім того, програма встановлює тип файлу як документ Word і присвоює йому розширення .doc.

Якщо збереження виконується не вперше, то додатковий запит не виводиться. Але якщо необхідно змінити ім'я документа або збе­регти його на іншому диску чи в іншій папці, то потрібно вибрати меню Файл і команду Сохранить как... При цьому відкриється вікно Сохранение документа і всі дії користувача будуть аналогічні діям при початковому збереженні документа.

Будь-який документ можна автоматично записувати на диск через певні проміжки часу. Така можливість з'являється, якщо вста­новити режим автоматичного збереження з допомогою меню Сервис і команди Параметри... При цьому відкривається відповідне вікно діалогу, в якому слід вибрати вкладнику Сохранение і встановити перемикач у полі Автосохранение... та вказати час у хвилинах, через який буде автоматично зберігатися документ. Однак слід зауважити, що при цьому інформація записується в тимчасових файлах. Тому при завершенні роботи з документом усе одно потрібно зберегти файл стандартним способом.

Щоб відкрити існуючий документ, слід клацнути кнопку Открыть на стандартній панелі інструментів або вибрати ко­манду Открыть із меню Файл. Коли з'явиться вікно діалогу Открытие документа, слід вибрати потрібний дисковод і папку в полі Папка. Після цього потрібно двічі клацнути ім'я файлу на робочому полі вікна або відкрити файл із допомогою кнопки Открыть. Опція Тип файлу дає змогу завантажити документ у форматі, відмітному від формату поточної версії Word.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 2515 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...