Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Введення та редагування тексту



Символи з клавіатури вводяться лише в позицію текстового курсору, який переміщується відповідними клавішами або із допо­могою миші. Позицію введення можна встановити в будь-якому місці тексту, але не нижче за маркер кінця документа (коротка горизон­тальна риска в режимі перегляду Обычный).

Для швидкого переміщення за текстом можна скористатися комбінаціями клавішів:

ü Ноmе - на початок рядка;

ü Еnd - у кінець рядка;

ü Сtrl + Ноmе - на початок документа;

ü Сtrl+Еnd - у кінець документа;

ü Сtrl + Раgе Uр - до попередньої сторінки;

ü Сtrl + Раgе Down - до наступної сторінки.

Символи можуть вводитися в режимі вставки або заміни. Як­що включений режим заміни, то символ, що вводиться, заміщує той, на якому стоїть курсор. Якщо включений режим вставки, то частина рядка, розміщена справа від курсору, зсувається на одну позицію, і символ вводиться на звільнене місце.

Коли курсор наближається до критичної межі до правого поля, то останнє слово автоматично переноситься в наступний рядок, і тому немає потреби натискувати клавішу Enter. Натискувати її слід лише тоді, коли потрібно створити новий абзац або порожній рядок. Для Word абзац - це текст, що закінчується там, де натискається кла­віша Еп ter. Для переходу в наступний рядок без створення абзацу слід натиснути комбінацію клавіш Shift + Enter. Після натиснення спеціальної кнопки “¶” на панелі інструментів Стандартная можна побачити маркери абзаців та інші символи, які звичайно невидимі.

У редакторі Word є можливість перенесення слів на новий рядок двома способами: автоматично та вручну. Автоматичне пере­несення слів виконується досить швидко, але не завжди коректно. Для перенесення вручну потрібно переглядати документ і самостійно ви­рішувати, де ставити переноси, а де - ні.

Якщо якесь слово обов'язково потрібно перенести, то можна вручну вставити символ м'якого переносу, натиснувши комбінацію клавіш Сtrl + [-]. Символ м'якого переносу автоматично зникає при переформатуванні тексту, якщо слово повністю розміщується в одному рядку. Автоматичне й ручне перенесення виконується з допомогою меню Сервис і команди Расстановка переносов...

Для вилучення символу ліворуч від курсору необхідно натис­нути клавішу ВаскSрасе. Для вилучення символу в позиції курсору - клавішу Delete.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 693 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...