Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Повечето заболявания имат групов произход, причине­ни са от инфекции или от недохранване, разбирано във физически, субективен и окултен смисъл



5. Болестите на простолюдието, на средните граждани, на интелигенцията и на учениците много се различават помежду си и имат различни сфери на проявление:

а) за първите две групи от хората основни заболявания са туберкулозата, ракът и социалните болести;

б) за интелигентите и учениците са характерни сърдеч­ните усложнения и нервните заболявания.

6. Болестта е природен факт. Когато хората признаят това, те ще придобият по-правилни възгледи и ориентация и ще започ­нат съзнателно да прилагат закона за Освобождението и принципа на непротивенето. Всепоглъщащата готовност да се умре, която чес­то характеризира етапа на непосредствено предстоящата смърт, е най-низшето проявление на непротивенето. Именно то психологи­чески поражда комата.

Законът за Причината и Следствието (Кармата) управ­лява развитието на всяка болест. Той.включва индивидуалната, груповата, националната и общочовешката карма.

Ако на това място се спрете и прегледате всичко, което пов­торих, и ако поразмислите отново над четирите закона и четири­те правила, ще получите добра основа за по-нататъшното си обу­чение, което ще се занимае с болестите, присъщи на учениците. Някои от тях бяха разгледани във втория том на „Трактат за се­демте лъча" (стр. 520 - 625) предимно от гледната точка на мистика, а тук ще бъдат осветлени от позицията на приетия ученик.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...