Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Подготвителна правила за лечение чрез излъчване



1. След като бързо и съзнателно се приведете в състояние на вътрешно равновесие, с волево усилие се съединете (като душа) с душите на своите братя по група. После влезте в контакт с техните умове, а накрая - с емоционалната им природа. Направете това с помощта на въображението, като осъзнавате, че енергията следва мисълта и процесът на съединяване (при правилен подход) е неиз­бежен. След това вие ще можете да действате като група. После забравете за груповата връзка и се съсредоточете върху предсто­ящата работа.

2. Съединете душата, мозъка си и силите на любовта, нат­рупани във вашата аура, концентрирайте всичко това (което искате да изпратите на болния) в главата си, като си представяте сияещ център или точка от ярка светлина. Тази светлина трябва да бъде излъчена към пациента чрез центъра аджна, който се намира меж­ду веждите.

3. Произнесете следната групова мантра: „С чисти подбу­ди и любящо сърце ние прилагаме себе си за тази лечителска работи. Ние, като група, правим това предложение на човека, който искаме да лекуваме". Едновременно с това визуализирайте протичащия процес на съединяване. Представете си го като дина­мична мрежа от ярка светлинна субстанция, която ви обединява с вашите братя по група от една страна, и с пациента, от друга. Ще видите как линиите излизат от вас й се устремяват към сърдечния център на групата и към пациента. Винаги правете това през центъ­ра аджна, докато не ви научат да го извършвате по друг начин. Така центровете аджна и сърдечните центрове на участниците ще са в тясна взаимовръзка. Сега разбирате смисъла на визуализацията. Това на практика е етерно въплъщаване на творческото въображение. Помислете върху последната фраза.

4. Сега насочете замалко мисълта си към онзи, когото ис­кате да излекувате; фокусирайте вниманието си върху него, така че да го възприемате като реален и близък човек. Когато разберете в какво се състои физическият му проблем, формулирайте го в съзна­нието си и после го отстранете от себе си. Накрая забравете всички детайли - групата, самите себе си, проблема на пациента - и се съсредоточете върху типа сила, с която възнамерявате да работите и която в дадения случай и време с силата на втория лъч, силата на любовта. Това, на което ви уча сега, е адаптиран вариант за метода на лечение чрез втори лъч за начинаещи.

5. Почувствайте как една дълбока любов се влива във вас. Представете си я като субстанциална светлина, която можете да управлявате. Излъчете я от центъра аджна като поток от сияеща светлина и я насочете с ръцете си към пациента. При това дръжте ръцете пред очите с дланите навън на разстояние около 6 инча [15 см. - бел. ред.] от лицето. Така потокът от центъра аджна се разде­ля на две, изтича от насочените напред ръце и се отправя към па­циента. Визуализирайте го и почувствайте, че болният го възприема. В това време тихичко произнасяйте следните думи: „Нека любовта на Единната Душа, която с фокусирана в групата, се излъчи към теб, братко мой, и изпълни всички части на твоето тяло, като те лекува, успокоява и укрепва, премахвайки всичко, което пречи на доброто ти здраве". Произнесете това бавно и съсредоточено, с вяра в резултата. Внимавайте никаква друга мисъл или воля да не се промъкне в потока от лекуваща енергия, освен силата на концен­трираната лъчиста любов. Способността за визуализация и твор­ческо въображение, допълнени от устойчиво чувство на дълбока любов, трябва да удържат вашия ум и воля в подчинение.

Подчертавам настойчивата необходимост от пълно мълча­ние и тайна по отношение на всяка лечителска дейност. Нека ни­кой никога да не разбере, че работите в тази област; никога и пред никого не назовавайте имената на тези, комуто се опитвате да помогнете. Не обсъждайте пациента дори помежду си. Ако това ос­новно правило за мълчание не се спазва, ще е ясно, че още не сте готови за такава работа и трябва да прекратите дейността си. Тази забрана има много по-дълбоко значение, отколкото можете да до­пуснете, защото разговорите и обсъжданията предизвикват не само отклоняване и разсейване на силите, но и нарушават основното пра­вило, което всички лечители са обучени да спазват (дори официал­ната медицинска професия съблюдава същия основен принцип).





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...