Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Свещеното изкуство на лечителството



В този трактат няма да разглеждам патологията на болестите с техните симптоми и проявления. Те подробно са описани в мно­гото медицински трудове и учебници, а аз, братя мои, не съм шко-луван лекар или авторитет в медицината и не разполагам с време, за да се обременявам с техническата страна на нещата. Аз искам да дам на света някои идеи за истинските, окултни причини на болест­та и нейните скрити източници, както и да ви запозная с лечебните методи, одобрени и развивани от Великата Бяла Ложа.

Ключът към успеха е в разумното използване на енергиите, приложени с любов и знание. Всичко, което ви казвам, е експери­ментално проверено. Това лечителство е:

1. Магнетично; при него лечителят (или групата лечители) прави две неща:

1/ а) Привлича към лекувания център онзи тип енер­гия, който неутрализира болестта. Това е обширна тема и с дъл­боко научно значение. При различните заболявания могат да се прив­лекат определен тип лъчеви сили, които трябва да преминат през съответните центрове. Те ще бъдат посочени в раздела, озаглавен „Седем метода на лечителството".

1/ б) Изтегля от пациента, привлича към себе си и абсорбира силите, които предизвикват болестта. Това изисква голяма предпазливост от страна на лечителя, за да се предпази от самозаразяванс и да не позволи на тези сили да се настанят в него­вото тяло. Освен това, той трябва да осигури приток на свежа енер­гия към пациента, която да замести изтеглената.

При дадения процес се установява определена връзка между лечителя и пациента. Този лечебен метод е свързан със съвсем ре­ална опасност,( затова начинаещите лечители трябва да помнят, че ще работят в група, а не индивидуално. Свободният взаимообмен на сили определя доброто здраве на индивида и на групата. Сво­бодната циркулация на сили между лечителя или лечителската гру­па и пациента може да доведе до излекуване на болестта при условие, че на човека му е предопределено да се излекува в даденото време и че той съдейства на този процес, макар че това невинаги е необхо­димо. Сътрудничеството на пациента в много случаи улеснява и ускорява лечението, но нерядко вълнението на пациента може да окаже и отрицателно влияние!

2. Излъчващо; при него процесът е по опростен и безопасен, тъй като лечителят концентрира силата в себе си и после я излъчва към пациента във вид на устойчив поток от светеща енергия. Тя трябва да бъде насочена към центъра, който е най-близо до болния орган.

Този метод е безопасен за лечителя, но ако в неговата мисъл се прокрадне елемент на воля или потокът на излъчваната енергия се окаже прекалено силен, тогава може да възникне опасност за пациента. Въздействието на излъчената към него сила може не са­мо да предизвика нервно напрежение, но и да доведе до изостряне на болестта вследствие стимулацията на атомите и клетките, при­ведени в движение от болестотворните сили. Затова начинаещите лечители трябва да избягват всякаква концентрация върху самата болест или върху поразения физически орган; след като извършат подготвителната работа за лечението, те трябва умело да контро­лират мисленето си, защото енергията винаги следва мисълта и те­че по посока на нейното фокусиране.

Желателно е лекуващите да имат вярна представа за ефектив­ността на тяхното лечение, за мощта на обединеното им групово действие и за силата, с която по принцип могат да се разпореждат. Те ще трябва да покажат умение да владеят волята си, като изпра­щат на нуждаещите се лечебно излъчване във вид на поток от енергия-любов. Винаги помнете, че любовта е енергия и е толкова реална, колкото и плътната материя; тази енергия може да се използва за премахването на поразената тъкан и за замяната й със здрав мате­риал.

Затова, като първа фаза на работа, трябва да се опита с мето­да на излъчване, който е по-прост и много по-лесен за овладяване. Едва след това може да се експериментира и с метода на магнетич­ното лечение.

Сега разбирате по-добре смисъла на лечителските правила, които ви дадох по-рано в тази серия от инструкции. Ще ви стане ясно и защо при метода на излъчването се наблюдава тясна връзка между душата, мозъка и цялата индивидуална или групова аура (маг­нетично поле). Умът не участва, а мозъкът служи само като фокус на любовта и целебната сила, която се излъчва от центъра аджна като поток от енергия.

Затова лечителят фокусира силите си в главата и неговото вни­мание също трябва да се концентрира на това място. Сърцето се включва автоматично, тъй като то работи главно с енергията на любовта.

Нека сега формулираме правилата, по които трябва да рабо­ти всяка лечителска група. Тук пояснявам, че невинаги е необходи­мо и възможно да се срещнете и да работите заедно във физически смисъл. Това може да се прави целенасочено и ефективно, ако учас­тниците действат като субективна група; за целта всеки неин член е длъжен всекидневно да следва инструкциите така, сякаш присъст­ва в групата физически. Тази реална връзка се установява при сама­та представа, че се намирате сред своите братя. При механичен сбор на групата (във физически смисъл) трудно се избягва загубата на сили поради различните обсъждания, обичайните прояви на радост от срещата и физическото взаимодействие между личностите. Неиз­бежно ще има много разговори и работата ще стане недостатъчно ефективна. При субективната група това се избягва - от физическа гледна точка участниците работят самостоятелно, но на истинското, вътрешното равнище те действат в най-тясно сътрудничество. Ето първите правила, които ви препоръчвам да овладеете:





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 588 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...