Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекуващият и групата лечители трябва да държат во­лята си под контрол. Лекува се не с воля, а с любов



Това правило е изключително важно. Концентрираната воля на индивида и насочената воля на обединената група не трябва да се използват за пряко въздействие. Свободната воля на пациента нико­га не бива да се подлага на натиск от енергията на мощно фокусира­на група или индивид; това е много опасна процедура, за да можем да си я позволим. Волевата енергия (особено на група хора, едновре­менно съсредоточени върху тънкото и физическото тяло на лекува­ния) може значително да усложни болестните прояви, вместо да ги излекува. Иначе казано, тя може опасно да стимулира заболяването, вместо да съдейства на природните оздравителни сили, и дори да убие пациента, ако съпротивляемостта му спрямо изострените бо­лестни явления се окаже недостатъчна. Затова моля при груповата лечителска работа да се забрави за всякаква воля, за всяко насочено желание. Само на посветени от висока степен е разрешено да лекуват със сила на волята, фокусирана върху дума на силата, защото само те могат да оценят състоянието на пациента и силата на болестта и само те знаят дали волята на неговата душа изисква излекуване.

В тази глава разгледахме теми с голяма важност, които ще тряб­ва внимателно да изучите. В следващата ще обсъдим специфичните проблеми на учениците и аз ви моля като подготовка внимателно да прочетете изложеното от мен учение за болестите на мистиците в „Трактат за седемте лъча", т. II, стр. 520 - 625. Не мога да повта­рям казаното там, но то трябва да бъде включено в учението за лечи-телството. Надявам се да го прочетете и сами да се ориентирате в проблемите (както теоретично, така и от личен опит), защото вие донякъде вече имате представа за тях, съдейки по себе си.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...