Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1 Аналіз результатів опитування споживачів



Ситуація на ринку годинників Японії

Внутрішнє виробництво наручних годинників в Японії досягло суми в 285,1 млрд. грош.од. в 1988 р., експорт склав 228,1 млрд. грош.од., імпорт – 63,1 млрд. грош.од. Внутрішнє споживання склало 120,1 млрд. грош.од. Внутрішнє споживання імпортного годинника зросло до 52,5% від загального споживання, це означає, що закордонні виробники контролювали більше половини об'єму всіх продажів. У кількісному виразі: 263 млн. наручних годинників було вироблено в Японії в 1988 р.; 229 млн. з них – експортовано; ввезено – 56 млн. У кількісному вираженні частка імпорту в обсязі продажів на ринку Японії складає 62,2%, що перевищує цю ж частку в грошовому виразі. Це свідчить про те, що дешевий електронний годинник складає велику частину імпорту. Останні роки показали, що зростає попит на годинник традиційний (із стрілками), із стриманим консервативним дизайном – ринок стає все більш досвідченим.

Японські фірми випускають чоловічі і жіночі наручні годинники як механічні і кварцові, так і електронні і традиційні (зі стрілками). Аналізуючи зміни, що відбуваються на ринку наручних годинників, фірми провели опитування японських споживачів. Узагальнивши одержані результати, можна констатувати наступне.

1) 10,1% респондентів користувалися раніше годинами, виготовленими в Європі або Америці, а 14,1% користуються ними в даний час. Більш всього імпортними годинами користуються дипломати, випускники коледжів і вищих учбових закладів, люди, що мають досвід роботи за межею, і люди з високими доходами.

Більшість жінок має одну або дві пари годинників.

2) В основному годинники купують як подарунок: 66,7% опитаних жінок, що мають годинник, одержали їх як подарунок. Приводом для таких подарунків найчастіше є день народження, Різдво або День Святого Валентина, а сам подарунок – сувенір із-за кордону.

3) Виробники годинника переконують споживачів в необхідності купувати різні годинники, щоб вони гармонували з одягом і відповідали ситуації. Але тільки 22,7% споживачів слідують цій пораді: більшість дорослого населення носить один і той же годинник постійно.

4) 35,9% опитаних жінок вказали на те, що вони надалі хочуть носити годинник японського виробництва, 11,8% – американського або європейського виробництва, а 40,0% сказали, що для них не має значення, в якій країні вироблений годинник.

5) Найбільшою популярністю годинник американського і європейського виробництва користується серед 20-річних і самотніх людей, працівників різних установ і дипломатів.

6) Більшість жінок, які хочуть користуватися годинами американського і європейського виробництва, пояснює це привабливим дизайном, навіть якщо ціна небагато вища, або відомим товарним знаком, указуючи на те, що хороший дизайн і імідж товару разом з високою якістю важливі для японського споживача.

7) Ціни годинника на рівні 20000 грош.од. і 30000 грош.од. були названі як найприйнятніші для покупця, але прийнятність в значній мірі залежить від рівня щорічних доходів. У сім'ях з щорічними доходами 10000000 грош.од. і більш називають прийнятною ціну 30000 грош.од., з них 15,2% вказали ціну 100000 грош.од.

· Питання і завдання

1. Вивчіть початкову інформацію і визначте, які проблеми стояли перед японськими виробниками наручних годинників в кінці 80-х років.

2. Опишіть цільовий сегмент японського ринку наручних годинників для іноземних фірм.

3. Які висновки можна зробити на основі проведеного опиту про відношення японських споживачів до наручних годинників?

4. Сформулюйте рекомендації японським фірмам — виробникам годинника відносно їх ринкової політики.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 512 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...