Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 2 Оцінка частки ринку і лояльності споживачів до товарної марки фірми



На даному сегменті ринку конкурують три фірми – А, В, С. Фірма А в останній день травня провела обстеження думки покупців по товарах, які продають всі три фірми А, В, С.В результаті опитування було визначено, що престиж товарної марки товарів фірми Авідповідає 40%, В –40%, С – 20%. Проведене в кінці липня повторне обстеження думки споживачів дало відповідно наступні показники: 42, 30, 28%. Така динаміка викликала відчуття задоволення у керівника маркетингового підрозділу фірми А.Однак, в даній ситуації фірмі А слід звернути увагу на зростання престижу товарів фірми і врахувати цей факт в своїй діяльності. Тобто слід визначити, як відобразиться на ринковій частині фірми А збереження такої тенденції в майбутньому.

При аналізі даної ситуації важливо визначити рух споживацьких симпатій від фірми до фірми. В результаті проведеного дослідження були одержані наступні дані. На кінець травня у фірми А було 400 покупців, у фірми В – 400, у фірми С – 200. Фірма А забрала у фірми В 120 покупців і у фірми С – 20 покупців. В той же час фірма А віддала фірмі В 80 своїх покупців і фірмі С – 40. Фірма В забрала у фірми С 20 покупців і віддала їй 80 своїх покупців.

· Питання і завдання

1. Розрахуйте показники лояльності (прихильності) покупців торговим маркам фірм А, В, С, відсотки відтоку і притоки їх покупців.

2. Розрахуйте частки ринку даних компаній А, В, С на кінець липня, серпня, вересня, припускаючи збереження показників лояльності, відтоку і притоки покупців в майбутньому і за умови розділу ринку між цими трьома фірмами. Проаналізуйте тенденцію, що складається.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 599 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...