Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1 Продукти харчування — в країну, що розвивається



Угорська фірма «Емекс» експортує основні продукти харчування. На одному з потенційних зовнішніх ринків збуту склалася ситуація незадоволеного попиту. Таким чином, вихід на новий ринок для «Емекса» виявився дуже легким. У перший рік покупцями товарів «Емекса» виступали майже виключно приватні підприємці. 80% реалізації складали масові товари, інше довелося на частку захищених патентом і товарним знаком фірмових виробів. (Набір виробів складався з 25 найменувань, з яких фірмовими були 80%).

Наступного року експорт виріс в 3,1 рази. Тут вже 88% закупила державна організація-імпортер. Кількість найменувань виробів збільшилася до 45 і з них фірмові вироби склали вже 44%. На третій рік також намічалися перспективи розширення продажів.

При висновку нових операцій необхідно було брати до уваги, що

1) в даному випадку йдеться про ринок країни, що розвивається;

2) товари, поставлені на другий рік роботи, потраплять до кінцевого споживача не раніше II кварталу наступного року, оскільки відвантаження здійснюються в IV кварталі року висновку контрактів;

3) ринок при зростанні конкуренції поступово почав насищатися;

4) покупці з приватного сектору почали працювати в всіх районах країни і вони професійно розбираються в питаннях збуту товару;

5) державна організація-імпортер через відсутність фахівців і збутової мережі насилу реалізує товари;

6) для збуту фірмових виробів необхідні значні зусилля по їх просуванню;

7) на користь розвитку місцевої промисловості державна організація-імпортер піклується про імпорт напівфабрикатів («Емекс» експортує і їх).

«Емекс» організував в країні-імпортері виставку, де найбільші фахівці могли ознайомитися з тими, що вже експортуються і 6 новими фірмовими виробами. З рекламної точки зору виставка добре вдалася. Далі, «Емекс» відряджав на ринок фахівця, щоб він організував для представника фірми службу по роботі з покупцями, яка могла б, крім всього іншого, допомогти державній організації реалізувати продовольство, що імпортується.

· Питання і завдання

1. Чому фірмою «Емекс» було ухвалене рішення вийти на ринок країни, що розвивається?

2. Яке положення вдалося зайняти фірмі на ринку продуктів харчування через два роки?

3. Які заходи вжила фірма «Емекс» для зміцнення своїх позицій на зовнішньому ринку?

4. Розробіть основні напрями ринкової політики «Емекс» на ринку країни, що розвивається, на найближчі три роки.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 516 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...