Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління рекламною діяльністю страхової компанії



Досить велика кількість страхових послуг забезпечує увагу страхувальників, але ускладнює їх вибір. На допомогу приходить страхова реклама - коротка інформація, спрямована на певну категорію споживачів страхових послуг, яка здійснюється через засоби масової інформації чи будь-яким іншим способом публічного звернення.

Метою реклами є сприяння укладанню нових і поновленню вже діючих договорів страхування.

Види реклами:

- Пряма,

- Непряма (непряма).

Основними засобами розповсюдження прямої реклами є:

реклама в пресі; друкована реклама; реклама засобами мовлення; поштова реклама; зовнішня реклама; кіно і відеореклама; реклама на транспорті; реклама на місці продажу; інші види реклами.

До інших видів прямої реклами належить реклама компанії, яка надається її працівниками та страховими посередниками (страховими агентами і страховими брокерами). Також страхові компанії укладають договори з професійними установами (рекламними агентствами), які можуть за своїм розсудом визначати рекламні заходи.

Досить важливою є непряма (непряма) реклама, яка здійснюється клієнтами компанії, які отримали страхове відшкодування. Такий спосіб реклами формує імідж компанії і значною мірою сприяє надходженню в компанію нових клієнтів.

Існують загальні та специфічні вимоги до реклами страхових послуг.

До загальних вимог належать правдивість, конкретність, адресність, плановість.

Правдивість - реклама повинна мати діловий характер, відповідати об'єктивній реальності, нести інформацію, яка відповідає дійсності.

Конкретність - виражається в простому і аргументованого тексті.

Адресність - полягає в тому, наскільки рекламні засоби звернені до конкретних груп населення і суб'єктів підприємництва.

Плановість - реклама є складовою частиною плану організаційно-масових заходів в будь-якій страховій компанії.

Специфічні вимоги до проведення реклами регламентуються чинним законодавством. Базовим законодавчим актом при цьому виступає Закон України "Про рекламу".

Непряма реклама, про яку вже згадувалося, тісно пов'язана з формуванням іміджу страхової компанії. Чутки про невиконання страховою компанією своїх зобов'язань, про фінансові труднощі компанії поширюються серед діючих і потенційних клієнтів дуже швидко і довіру до страховика зменшується.

На рекламні послуги компанія може витрачати досить значні суми грошових коштів.

Обов'язковим є проведення оцінки ефективності рекламних заходів. Зокрема, нормальною буде вважатися ситуація, при якій збільшення витрат на рекламу призведе до збільшення кількості клієнтів компанії, укладених договорів страхування і відповідно збільшення надходження страхових премій.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...