Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Недоліки застосування Bancainssurance при реалізації страхових послуг



Незважаючи на ряд певних переваг Bancainssurance як каналу реалізації страхових послуг та взаємодії страховиків і банків в інших напрямках їх діяльності, на думку експертів, остаточного розповсюдження він ще не набрав.

Факторами гальмування реалізації страхових послуг через банки різниця в стратегіях комерційних банків і страхових компаній по залученню нових клієнтів, взаємна недовіра страхових компаній та комерційних банків, а також їх стратегічна неготовність до співпраці.

Негативними моментами Bancainssurance можна вважати падіння довіри споживачів через звернення до них з непотрібними, на їх думку, послугами, передача бази даних конкурентам, розголошення конфіденційних відомостей.

Для подолання взаємної недовіри і мінімізації ризиків, пов'язаних з розголошенням або передачею конфіденційних відомостей, можна скористатися західною бізнес-моделлю, яка передбачає використання послуг консалтингового агентства, яке професійно займається директ-маркетингом страхових послуг. Перевагою такого підходу є не лише гарантія нерозповсюдження конфіденційних відомостей, оскільки кампанія по розсилці листів може бути організована таким чином, що кінцевий етап з персоніфікації осіб відбуватиметься в самому банку, але і те, що в ході проекту передається унікальний досвід по розробці страхових продуктів, їх дизайну, адміністрування кампанії т.д.. Такі послуги агентства створені і з успіхом працюють в Європі, США, Канаді, Австралії, Ізраїлі та більшості країн Південно-Східної Азії.

Відомі експерти також вказують на те, що широкий розвиток коопераційних зв'язків дає не тільки позитивний ефект, але і створює ряд проблем, зокрема:

розширення спектра послуг призводить до істотного збільшення обсягу роботи для агентської мережі, і часто перевищує її можливості;

відбувається подорожчання пропонованих банківських продуктів за рахунок включення в ціну винагороди страхових агентів - працівників зовнішньої служби страховика;

в комплексні фінансові послуги не завжди входять найвигідніші для клієнта умови;

реалізація концепції комплексного обслуговування клієнтів нерідко призводить до того, що страхові покриття, пропоновані за кількома видами страхування, з'єднаними в одному страховому товарі, «перекриваються»;

партнери по кооперації можуть відрізнятися за розміром і фінансовою потужністю, в результаті чого можуть виникати відносини залежності.

В ході кооперації між партнерами може виникнути конфлікт внаслідок розбіжності інтересів.

Але, незважаючи на вищевказані недоліки, а також на періоди падіння інтересу до Bancainssurance, стратегічно він є одним з найбільш значущих каналів збуту страхових послуг у більшості країн світу.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...