Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контроль поточноi навчальної дiяльностi




1. Дитинi 4 роки. У пологовому будинку щеплена вакциною ВЦЖ. Пiслявакцинальний знак - З мм. Проба Манту з ТО ППД - iнфiльтрат дiаметром 15 мм (у З роки - 5 мм). Скаржиться на кашель з невеликою кiлькiстю харкотиння. Температура пiдвищується до 38°С. Об’єктивно без патологiї. Аналiз кровi: Л-8,2х109 /л, ШОЕ - 20 мм/годину. Рентгенологiчно у З-му сегментi лiвої легенi визначається затемнення до 2,5 см у дiаметрi, малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, яке запальною дорiжкою з розширеним коренем лiвої легенi.
Яку клiнiчну форму туберкульозу виявлено у хворого?


2. У дитини 12-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiново проби. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л – iнфiльтрат дiаметром 18 мм. Скаржиться на кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л - 7,8х109 /л, ШОЕ - 17 мм/год. У З-му сегментi лiвої легенi визначається негомогенне затемнення 4х5см малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, яке зв’язане запальною дорiжкою з роэширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. У центрi затемнення наявна дiлянка прояснення. У харкотиннi методом бактерiоскопії виявлено МБТ. Встановлено дiагноз:
ВДТБ (дата виявлення) S3 лiвої легенi (первинний туберкульозний комплекс), Дестр+, МБТ+М+К0Резист0, ГIСТ0, Кат1 Ког (№ кварталу) (рiк виявлення).
Яка фаза процесу спостерiгається у хворого?


3. У дитини 12-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiновоi проби. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 17 мм. Аналiз кровi: Л7,4х109 /л, ШОЕ - 15 мм/год. У З-му сегментi лiвої легенi визначаеться затемнення 4х5 см за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, з коренем легенi. Встановлено дiагноз: ВДТВ (дата Виявлення) S3 лiво легенi (первинний туберкульозний комплекс), Дестр-, МБТ-М-К-Резист0, ГIСТ0, Кат3 Ког (№ кварталу) (рiк виявлення).
Яка фаза процесу спостерiгається у хворого?


4. у дитини 11-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiнової проби. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 17 мм. Скаржиться на загальну слабiсть, втомлюванiсть, пiдвищення температури тiла до 37,2-37,5°С, кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л - 8,2х109 /л, ШОЕ - 17 мм/год. У верхнiй частцi лiвої легенi визначається дiлянка затемнення 4х5 см мало iнтенсивностi з нечiткими контурами неоднорiдно структури, з наявністю дiлянки прояснення у центрi, яке звязане запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. У хворого запiдозрено наявнiсть первинного туберкульозного комплексу.
Яке дослiдження харкотиння варто провести в першу чергу для
пiдтвердження дiагнозу?


5. У дитини 10-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiнової проби. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 18 мм. Скаржиться на пiдвищення температури тiла до 37,2-37,5° С, кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л- 7,9х109 /л, ШОЕ - 21 мм/год. У З-му сегментi правої легенi визначається негомогенне затемнення 4х5 см малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, яке зв’язане запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi.
Яке рентгенологiчне дослiдження потрiбно призначити дитинi для
уточнення наявностi деструкцiї в легенi?


6. У дитини 12-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiнової проби. Проба Манту з 2 то ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 17 мм. Скаржиться на сухий кашель, пiдвищення температури тiла до 37,5° с у вечiрнiй час. В кровi: Л8,0х109 /л, ШОЕ-22 мм/год. У З-му сегментi лiвої легенi визначається дiлянка затемнення 4х5 см мало iнтенсивностi з нечiткими контурами, зв’язана запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. Встановлено дiагноз: ВДТБ (дата виявлення) S3 лiвої легенi (первинний туберкульозний комплекс) Дестр-, МБТ-М-Ко Резист0, ГІСТ0.
До якоi категорi слiд вiднести хворого?


7.
У дитини 10 рокiв виявлено гiперергiчну пробу Манту з 2 то ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром I9мм. Скаржиться на пiдвищення температури тiла до 37,2 -37,5° С, кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л- 7,4х109 л, ШОЕ-15 мм/год. У З-му сегментi лiвої легенi визначається неоднорiдно структури затемнення 4х5 см мало iнтенсивностi з нечiткими контурами, яке звязане запальною дорiжкою з роэширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. У харкотиннi методом бактерiоскопii виявлено МБТ. Встановлено дiагноз: ВДТБ (дата виявлення) S3 лiво легени (первинний туберкульозний комплекс), Дестр+, МВТ+М+К0 Резист0, Г1СТ0.
До яко категорi слiд вiднести хворого?

У дитини 10-ти рокiв виявлено гiперергiчну пробу Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 18 мм. Скаржиться на сухий кашель, пiдвищення температури тiла до 37,5° С у вечiрнiй час, загальну слабiсть. Аналiз кровi: Л-8,8х109 /л, ШОЕ-20 мм/год. У верхнiй частцi правої легенi визначається дiлянка затемнення 5х6 см малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, яка зв’язана запальною дорiжкою з роэширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. Яка рентгенологiчна стадiя первинного туберкульозного комплексу виявлена у хворого?

У дитини 12-ти рокiв виявлено гiперергiчну пробу Манту з 2 ТО ППДЛ — iнфiльтрат дiаметром 18 мм. Скаржиться на кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л-7,8х109/л, ШОЕ-19 мм/год. У З-му сегментi правої легені визначається негомогенне затемнення 4х5 см малої iнтенсивностi з а нечiткими контурами, наявнiстю дiлянки прояснення у центрi. Затемнення звязане запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi. У харкотиннi методом бактерiоскопi виявлено МБТ. Як правильно виставити дiагноз згiдно з клiнiчною класифiкацiєю?


10. У дитини 11 рокiв виявлено гiперергiчну пробу Манту з 2 ТО ППД-Л — iнфiльтрат дiаметром 17 мм. Скаржиться на кашель з харкотинням. Аналiз кровi: Л-8,6х109 /л, ШОЕ-20 мм/год. У З-му сегментi лiвої легенi визначаеться дiлянка затемнення 4х5 см мало iнтенсивностi з нечiткими контурами, з наявнiстю дiлянки прояснення у центрi, яка звязана запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлi,в коренем легенi. У харкотиннi методом бактерiоскопiї виявлено МБТ.
Яку схему етiотропноi терапi слiд призначити хворому?

Дитинi б рокiв. Виявлено “вiраж” проби Манту з 2 ТО ППД-Л. Скаржиться на поганий апетит, загальну слабiсть. Аналiз кровi у межах норми. Рентгенологiчно: у нижнiй частцi правоi легенi визначається щiльна вогнищева тiнь. У правому коренi визначаються щiльнi бронхопульмональнi лiмфатичнi вузли. Яка рентгенологiчна стадiя первинного туберкульозного комплексу виявлена у дитини? 12.Дитини 11рокiв. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л iнфiльтрат дiаметром - 17 мм. Скаржиться на сухий кашель, загальну слабiсть. Температура увечерi пiдвищуеться до 37,2-37,4° С. Об’єктивно патологiї не виявлено. Аналiз кровi: Л-8,8х109 /л, ШОЕ-22 мм/год. Рентгенологiчно у VI сегментi правої легенi визначається дiлянка затемнення 4 см у дiаметрi малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, яка звязана з розширеним правим коренем запальною дорiжкою. Як правильно виставити дiагноз згiдно з клiнiчною класифiкацiєю? 13. У дитини 12-ти рокiв у З-му сегментi лiвої легенi виявлено петрифiкат до 1 см у дiаметрi. У лiвому коренi визначаються звапненi внутрiшньогруднi лiмфатичнi вузли. Скарг немає. Об’єктивно патологiї не виявлено. Аналiз кровi і сечi без вiдхилень вiд норми. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 14 мм. Клiнiчна форма - первинний туберкульозний комплекс. Яка фаза туберкульозкого процесу виявлена у дитини?


14. Дитинi 8 рокiв. Встановлено дiагноз: ВДТБ (21.06.2004) середньої частки правої легенi (первинний туберкульозний комплекс), Дестр-, МБТ0 М0 К0 Резист0, ГIСТ0.
До якої категорi слiд вiднести дитину?

Дитинi 4 роки. У пологовому будинку вакцинована вакциною БЦЖ. Пiслявакцинальний знак - З мм. Проба Манту з 2 ТО ППД-Л - iнфiльтрат дiаметром 15 мм. Скаржиться на кашель з невеликою кiлькiстю харкотиння. Температура пiдвищусться до 38°С. Об’єктивно без патології. Аналiз кровi: Л-8,2х109 /л, ШОЕ-20 мм/год. Рентгенологiчно: у 3-му сегментi лiвої легенi визначаеться дiлянка затемнення до 2,5 см у дiаметрi малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, зв’язана запальною дорiжкою з розширеним коренем лiвої легенi. Яка клiнiчiта форма туберкульозу виявлена у хворого?


Еталони вiдповiдей:
1. Первинний туберкульозний комплекс.
2. Фаза iнфiльтрадi і розпаду.
3. Фаза iнфiльтрації.
4. Аналiз харкотиння.
5. Томографiчне дослiдження.
6. До категорi 3.
7. До категорії 1.
8. Пневмонiчна.
9. ВДТБ (дата виявлення) S3 правої легенi (первинний туберкульозний комплекс), Дестр+, МБТ+М+К0Резист0, Гiст0, Кат1 Ког (№ кварталу) (рiк виявлення).
10. Iзонiазид, рифампiцин, пiразинамiд, етамбутол.
11. Стадiя ущiльнення.
12. ВДТБ (дата виявлення) SVІ сегменту правої легенi (первинний туберкульозний комплекс), дестр-, МБТ-М0 К0 Резист0, ГIСТ0, Кат3 Ког (№ кварталу) (рiк виявлення).
13. Фаза звапнення.
14. До категорії 1.
15. Первинний туберкульозний комплекс.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 401 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...