Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Медсестра дитячої дошкiльної установи, 29 рокiв. Як часто вона має бути обстежена на туберкульоз флюорографiчним методом?




15.
Пенсiонер, 33 роки працював на шахтi. Страждає на пневмоконiоз.
До якого контингенту вiн має бути вiднесений при плануваннi
профiлактичного огляду на туберкульоз?


16. Пенсiонер, 36 рокiв працював на шахтi. Страждає на пневмоконiоз.
Як часто вiн повинний обстежитися на туберкульоз
флюорографiчним методом?


17. Будiвельник, 19 рокiв. Страждає зловживанням наркотичних засобiв.
До якого контингенту вiн має бути вiднесений при плануваннi профiлактичного огляду на туберкульоз?


18. Вчитель середньо школи, 30 рокiв.
Як часто вiн повинний обстежитися на туберкульоз флюорографiчним методом?


19. Пенсiонер, 70 рокiв. При флюорографiчному обстеженнi у попереднi роки в легенях знаходили одиничнi дрiбнi петрифiкати.
Як часто вiн повинний обстежитися на туберкульоз флюорографiчним методом?


20. Вчитель середньої школи, 32 роки. Страждає на виразкову хворобу шлунка.
До якого контингенту вiн має бути вiднесений при плануваннi
профiлактичного огляду на туберкульоз?


21.
Пенсiонер,70 рокiв. При попередньому флюорографiчному обстеженнi в легенях знаходили одиничнi дрiбнi петрифiкати.
До якого контингенту вiн має бути вiднесений при плануваннi
профiлактичного огляду на туберкульоз?


22. Швець, 52 роки. Тривалий час лiкується кортикостероiдами з приводу бронхiальної астми.
До якого контингенту вiн має бути вiднесений при плануваннi профiлактичного огляду на туберкульоз?


23. У хворого 46-тирокiв при профiлактичному оглядi на флюорограмi виявлено змiни у верхнiй частцi правої легенi.
Яке рентгенологiчне дослiдження необхiдно призначити в першу чергу?


24. Хворому 27 рокiв. Протягом 2-х мiсяцiв вiдзначає пiдвищення температури до субфебрильних цифр, слабiсть, втрату маси тiла, невеликий кашель. Стан задовiльний, зниженого харчування. Катаральнi явища не вислуховуються. На оглядовiй рентгенограмi на рiвнi 2 сегменту
правої легенi визначається iнфiльтративна тiнь 3х4 с м.
Яке рентгенологiчне дослiдження необхiдно призначити для
уточнення локалiзацiї?

25. У хворого 22-х рокiв на оглядовiй рентгенограмi у верхнiй частцi правої легенi виявлено дiлянку затемнення 5х6 см з одиничними вогнищевими тiнями навколо.
Яке рентгенологiчне дослiдження уточнить структуру тiнi?


26. У пiдлiтка 11-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiнової проби. Пiдлiток зниженого харчування, вiдмiчає поганий апетит. Хрипи в легенях не вислуховуються. Аналiз кровi у межах норми. На оглядовiй рентгенограмi правий корiнь трохи розширений, беаструктурний. Запiдозрено туберкульоз.
Яке рентгенологiчне дообстеження потрiбно провести?


27. У хворого 48-ми рокiв при флюорографiчному обстеженнi виявлено змiни у верхнiй частцi правої легенi. Скаржиться на сухий кашель. Курить з 16 рокiв. Об’єктивно патологiї не виявлено. При дообстеженнi на оглядовiй рентгенограмi у З сегментi правої легенi виявлено тiнь округлої форми до 3,5см у дiаметрi, середньої iнтенсивностi з горбистими контурами. Аналiз кровi: Л 6,8х10 /л, ШОЕ 48 мм/годину.
Яке рентгенологiчне дослiдження слiд провести для уточнения дiагнозу?

У хворого 47-ми рокiв протягом 3-х мiсяцiв перiодично вiдмiчається пiдвищення температури тiла до субфебрильних цифр, також турбує поганий апетит, слабiсть, втрата маси тiла. Рентгенологiчно не обстежувався 4 роки. Об’єктивно: хворий зниженого харчування, справа над верхньою часткою вислуховуються вологi хрипи пiсля покашлювання. Яке рентгенологiчне дослiдження варто призначити хворому?


29. Чоловiк 45-ти рокiв повернувся з мiсць позбавлення волi.Рентгенологiчно був обстежений 1,5 роки тому. Скарг немає.
Яке рентгенологiчне обстеження треба йому призначити?


30. У хворого 40-а рокiв рентгенологiчно виявлено затемнення у 6-му сегментi лiвої легенi округлої форми, розмiром до 5 см у дiаметрi.
Який рентгенологiчний синдром виявлено у хворого?

У хворого 30-ти рокiв у другому сегментi правої легенi флюорографiчним методом виявлено округлий фокус затемнення мало iнтенсивностi з розмитими контурами. Яке рентгенологiчне обстеження потрiбно призначити для уточнения наявностi деструктивних змiн?

У хворого 35-ти рокiв флюорографiчним методом впродовж всiх легеневих полiв виявлено велику кiлькiсть вогнищевих тiней рiзно iнтенсивностi. Який рентгенологiчний синдром виявлено у хворого?

У хворого 35-ти рокiв флюорографiчним методом у 1 i 2-му сегментах лiвої легенi виявлено порожнину округлої форми до 5 см у дiаметрi з тонкими стiнками. Який рентгенологiчний синдром виявлено у хворого?

Хворий 39-ти рокiв. Занедужав гостро пiсля переохолодження. Температура тiла 37,6°С. Скаржиться на кашель з невеликою кiлькiстю харкотиння з неприємним запахом. Над верхньою часткою правої легенi вислуховуються одиничнi хрипи. Аналiз кровi: Л-15,0х109 /л, ШОЕ – 56 мм/год. У харкотиннi наявнi одинокi еритроцити, МБТ і АК не виявлено. На оглядовiй рентгенограмi: у верхнiй частцi правої легенi визначається фокус затемнення до 4 см у дiаметрi мало інтенсивностi з нечiтким рiвним контуром i проясненням у центрi. Яке рентгенологiчне дослiдження допоможе визначити локалiзацiю процесу?


35.
У дитини 10-ти рокiв виявлено “вiраж” туберкулiнової проби. Проба
Манту з 2 ТО ППД-Л – iнфiльтрат дiаметром 18 мм. Скаржиться на
пiдвищення температури тiла до 37,2-37,5°С, кашель з харкотинням.
Аналiз кровi: Л-7,9х109 /л, ШОЕ – 21 мм/год. У ІІІ сегментi правої легенi визначається дiлянка затемнення 4х5см малої iнтенсивностi з нечiткими контурами, негомогенна, зв’язана запальною дорiжкою з розширеним, за рахунок збiльшених внутрiшньогрудних лiмфатичних вузлiв, коренем легенi.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 555 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...