Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз безпосереднього оточення



Вивчення БО спрямоване на аналіз стану тих складових зовнішнього середовища, з якими суб’єкт господарювання перебуває у беспосередній взаємодії.

До них належать покупці, постачальники, конкуренти, органи місцевої викон.тазакон.влади, ринок робочої сили тощо.

1. Аналіз покупців має на меті складання профілю тих, хто купує продукцію підприємства. Його вивчення дає змогу краще визначити таке:

-який товар найкраще сприймається покупцями

-на який обсяг продажу можна розраховувати

-скільки покупців придбають товар і т.д.

Результатом аналізу покупців є визначення торговельної спроможності кожного з них.

Відомо ряд факторів, котрі визначають цей показник:

-обсяг закупівель

-здатність повного і своєчасного розрахунку

-чутливість покупця до ціни товару

-наявність товарів, які є замінниками для пропонованих товарів.

2. Аналіз постачальників спрямований на виявлення таких аспектів діяльності, від яких залежить ефективність роботи підприємства, собівартість і якість виробленої продукції.

До постачальників необхідно віднести тих, хто постачає сировину, напівфабрикати, комплектуючі, інформацію та інше. У виборі постачальників найважливішим є глибоке і всебічне вивчення їхнього потенціалу.

3. Вивчення конкурентів спрямоване на з’ясування та вад конкурентів. Конкурентне середовище формують як ті підприємства, що виробляють і реалізовують на ринку однотипний товар, так і ті, що можуть увійти у ринок, а також можуть постачати на ринок товари-замінники. Крім них, на конкурентне середовище здійснюють вплив покупці, постачальники, конкуренти, які, маючи певний резерв сили, можуть послабити позицію суперників.

4. Аналіз ринку робочої сили спрямований на те, щоб виявити його потенційні можливості в кадровому забезпеченні розв’язання стратегічних завдань. Вивчення ринку робочої сили повинно проводитись як з позиції наявності на ньому кадрів необхідної кваліфікації, рівня освіти, віку, статі тощо, так і з позиції вартості робочої сили.

41. Назвіть основні показники, що характеризують стан і перспективи розвитку галузі.

Показатели, характеризующие состояние среды отрасли.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...