Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Налагодження контакту з класом. Перевірка вивченого матеріалу(питання з попереднього уроку)



Перевірка вивченого матеріалу (питання з попереднього уроку)

Повідомлення теми уроку.

II. ОСНОВНА ЧАСТИНА

Вчитель: Віра – упевненість у чомусь, у здійсненні чого – не будь; визнання існування Бога.

Що означає вірити.

Кожна людина комусь і в щось вірить. Віра лежить в основі нашого життя. Ти віриш, що після ночі наступає день, що мама прийде з роботи, що влітку будуть канікули. Ми ніколи не бачили планету Земля з космосу, але віримо, що вона кругла і обертається навколо сонця. Ми ніколи не жили в Єгипетському царстві, але віримо, що піраміди збудовані для фараонів. Ці знання ми отримали з різних джерел, і на їх основі з’явилися переконання, впевненість, які є основою віри.

1. Віра означаєвпевненість у чомусь, у здійсненні чого-небудь. Віра означає також переконання в існуванні чогось надприродного, визнання існування Бога.

Близько до віри є довіра. Довіра виникає на основі віри. Ти довіряєш лікареві, який тебе обстежує і ставить діагноз, але і він іноді помилятися може. Ти довіряєш водієві, який сидить за кермом автомобіля, але не виключено, що може трапитися аварія. Ми також часто віримо словам, почутим від інших.

Я залежу від того у кого я вірую. Пр. Із стільцем.

2. Вірити у християнському розумінні це значить вірити в Бога, в Біблію, в Ісуса Христа.

Якщо я вірую в Ісуса Христа то що це значить для мене?

Віра справжня ставить життя в абсолютну залежність від Бога. Я залежу від Бога.

3. Віра народжується через слухання Слова Божого. Автор Біблії – Бог.

4. «Коли б мали віру, хоч (трішки) як зерно гірчичне, і сказали шовковиці цій:» вирвися з коренем і посадися до моря, - то й послухала б вас!» Лук.17:6

Вірити це значить стояти в вірі. Якщо ти маєш віри хоча б трішки, то ти маєш силу.

Той хто стоїть у вірі він завжди переможе.

«Знаючи, що досвідчення вашої віри дає терпеливість.» Як.1:7 віра має таку властивість як загартовуватись і це можливо тоді коли проявляється терпіння тоді коли віра випробовується.

5. «Віра має властивість жити і померти

Віра житиме тоді коли будуть робитися добрі вчинки. Віра доводиться завжди вчинками.

Якщо говорити лише що вірую і нічого не робити то віра така є мертвою.

Висновок:

1. Вірити в Бога – це означає що моє життя залежить від Нього.

2. Жива і справжня віра доводиться добрими вчинками.

3. Вірити це постійний процес – протистояння спокусам.

Можна поділити людей на дві категорії: ті що вірять і ті, які не вірять, є ті, які хочуть вірити, але не можуть, їм потрібні докази в існування Бога. (Природа, закони фізики і хімії являються саме тими доказами).

Як переконати тих людей що не вірять чи їм важко вірити.

Пророк Ілля.

Ще до народження Ісуса Христа жив такий пророк Ілля, який вірив і поклонявся живому Богу, Творцю неба і землі. А в той час був такий цар Ахав, який не вірив в Бога, Творця неба та землі. Ахав був ідолопоклонником; ідол - це видуманий бог, якого робили із заліза, можливо із срібла, дерева; робили зображення тварини чи людини і присвоювали цій скульптурі божественні властивості (чудеса та ін.)

Якось пророк Ілля сказав ізраїльському царю Ахаву, що Бог гнівається на нього за поклоніння ідолу Ваалу. Ваал – вважався бог врожаю і приросту худоби. Царю це дуже не сподобалося, і він почав шукати нагоди, щоб убити його. У цей час Ізраїль спіткало лихо – запанувала страшна посуха. Настав голод, вигоріли пасовища, почався падіж худоби.

Ілля став благати Бога послати дощ, щоб зростити поля і луки. Бог почув молитву і обіцяв Іллі невдовзі послати дощ, але перед цим звелів йому піти до царя Ахава і сказати йому: «Збери народ і всіх Валових пророків на гору».

Ілля хотів показати ізраїльському народові, щойого Бог є справжнім Богом. Тому він сказав присутнім: «Нехай Ваалові пророки візьмуть собі одне теля, розрубають його і покладуть на дрова. Тоді нехай закличуть ім’я Ваала і вблагають його послати вогонь з неба. Якщо Ваал пошле вогонь, тоді він справжній Бог.Я покладу на інший жертовник ще одне теля, і якщо мій Бог пошле вогонь з неба на жертву, то ви змушені будете визнати, що Він є істинний Бог».

Народові сподобалася пропозиція Іллі, і вони відповіли: «Згода!». Першими поклали своє теля на дрова жертовника пророки Ваала, але вогонь не запалювався. Пророки Ваала вигукували: «Ваале, почуй нас!». Ілля сказав їм: «Волайте голосніше, може, він спить?». Пророки Ваалові кричали і молились від самого ранку до трьох годин дня, але не було ні відповіді, і вогню.

Тоді Ілля зробив жертовника з дванадцяти каменів, поклав на нього дрова, а на дрова – теля. Біля підніжжя гори Кармел протікав струмок, звідки можна було набрати води. Ілля наказав вилити на жертву дванадцять відер води, яка наповнила рів навколо жертовника і жертовник, а дрова були мокрими від надміру води. Після цього Ілля почав молитися: «Господи, Боже! Нехай пізнають цього дня, що Ти єдиний Бог і що я- раб твій. Почуй мене, Господи, почуй мене!».

Раптом з неба злетів вогонь і спалив і жертву, і дрова, і навіть каміння, а вода в рові враз висохла.

Як здивувалися люди, побачивши все це! Вони впали долілиць і сказали: « Господь – це Бог! Господь – це Бог!»

Що таке віра.

Віра народжується в душі людини від Слова Божого. Часто так буває, що людина чує про Бога і не може це слово прийняти в душу через те, що там в душі вже існує якийсь ідол, уявний Бог. Але якщо щиро людина буде шукати Бога, то зрозуміє, де справжній Бог. Там де справжній Бог – там життя. Віра проявляється в ділах, любові до ближнього, милосерді, послуху. Якщо віра наша слабне, то Бог радує нас чудесами.

На той час в людей було перекручене розуміння Бога, тому що вони знали про Ваала. І лише чудо могло їх упевнити і показати справжнього Бога.

Віра у справжнього Бога: віра народжується від Слова Божого.

Віра дає нам надію на спасіння. Віруючий в Сина Божого має життя вічне.

Впевненість, живучи з вірою у душі ти можеш ставити собі цілі. І саме віра допомагає досягати їх. Той хто має віру у серці, він менше розчаровується, тому що віра завжди дає надію.

Ми віримо, тому що Він завжди каже правду. Тому що сам є правдою.

Ті, що не вірують, вони не мають надії і не бачать цілі.

III. ЗАВЕРШАЛЬНА ЧАСТИНА

Запитання для роздумів.

1. Що таке віра?

2. Що є основою для віри людини?

3. Як зміцнити свою віру?

4. Чому важливо вірити в Бога?

5. Яке лихо спіткало одного року Ізраїль?

6. Хто міг врятувати країну і народ від голоду?

7. Що пообіцяв Бог Іллі?

8. Чому Ілля вилив на жертовник воду?

9. Про що молився Ілля?

10.Чому Ілля вірив Богові?

11. Для чого Ілля наказав народові зібратися на вершині гори?

12. Що говорив народ Ваалові?

13. Що говорив їм глузливо Ілля?

14. Чи можемо ми покладатися на Бога та Біблію?

15.Якщо ми кажемо що віруємо, то що це значить?

16. Як саме у моєму серці може з’явитися віра?

Вивчення ключового вірша.

«Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду». (Євр. 11:6)

Робота з підручником.

Прочитати оповідання «Віра і парасолі» с. 133.

Робота в зошиті.

Виконати завдання 1-4, с. 42-44.

Домашнє завдання.

1. Виконати завдання в зошиті 5-6, с. 45-46.

2. Прочитати історію про Іллю.

3. Виконати завдання с.134.

Урок 18. Мужність і непохитність переконань.

Мета уроку:

Освітня мета.

Розкрити учням зміст понять «мужність», «непохитність»,

«переконання». З’ясувати суть вірності у переконанні.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 564 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...