Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Швидкість судна на морі вимірюється в вузлах, тому що перші мореплавці для вимірювання швидкості кидали за борт канат з вузлами на ньому



Лаги - прибори, для вимірювання швидкості судна і пройденого ним шляху. Принцип дії механічного лагу: за кормою судна буксирується вертушка, яка обертається під дією потоку води. Частота обертання вертушки залежить від швидкості руху судна. Через лаглінь обертання вертушки передається на лічильник, який показує швидкість і кількість миль, пройдених судном.

Гідравлічні лаги — прибори для вимірювання швидкості судна і пройденого ним шляху відносно води. Принцип дії оснований на вимірюванні швидкісного напору зустрічного потоку, який обтікає судно при русі. На судах морського флоту застосовують гідравлічні лаги ЛГ-2 і МГЛ-25.

Таблиця 1.1 – Основні фізичні величини з теми «Механіка. Кінематика»

Позначення Одиниці вимірювання Фізична величина
СІ Море Річка
υ м/с вузол км/год Швидкість
S м мор. миля, кабельтів км Переміщення
h м м м Висота
а м/с2 м/с2 м/с2 Прискорення
g м/c2 м/с2 м/с2 Прискорення вільного падіння
t c год год Час
Т c год год Період
ω рад/с рад/с рад/с Кутова швидкість
ν с-1 с-1 с-1 Частота
N - - - Кількість обертів

Відеозадача 1. Човен, який має швидкість 10,8 км/год, в результаті сповільнення ходу почав рухатися з прискоренням 0,25 м/с2. Знайти швидкість човна на відстані 10 м від початку сповільнення руху.


Дано: СІ: Розв’язання:





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 873 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...