Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Післямова



Розглянуті в посібнику правові й організаційні проблеми забезпечення безпеки вітчизняного бізнесу свідчать про його (бізнесу) об’єктивну усталеність з багатьма непередбаченими небезпеками і загрозами, невідворотність процесів інтеграції вітчизняної економіки у світову, що викликані незмінністю курсу України до ринкових перетворень та прагненням актив­них її громадян реалізувати підприємницьку ініціативу й дати поштовх до подальшого економічного зростання держави.

Окрім цього розгляд механізму забезпечення безпеки бізне­су, заходи й технології, що використовуються задля цього свід­чать про багатогранність структури системи безпеки, а відтак важливість усіх її аспектів.

Саме тому, беручи до уваги різноманітність та непередбачуваність умов діяльності підприємницьких структур, невизна­ченість та складну структуру небезпек і загроз, ефективність діяльності підрозділів служби безпеки, як і всього колективу фірми, значно залежатиме від їх професійної здатності аналі­зувати такі умови, ситуації та обставини й передбачати можли­вість їх виникнення, що, у свою чергу, вимагає залучення знач­ного інтелектуального, матеріального, фінансового, наукового та іншого потенціалу фірми.

Ураховуючи те, що забезпечення безпеки бізнесу є склад­ним, дорогим і багатоаспектним заходом, а також те, що дале­ко не всі проблеми безпеки є вивченими і зрозумілими як для досвідчених підприємців, так і для початківців, автор зупинив­ся на розгляді найбільш концептуальних питань забезпечення безпеки підприємства (фірми). Зокрема, висвітлено думки сучасних вітчизняних і зарубіжних дослідників стосовно роз­глядуваних проблем і висловлено точку зору з питань сутності безпеки підприємництва, а також характеристики основних джерел загроз і небезпек для вітчизняного бізнесу, бізнесменів і членів їх родин. Проведено розвідку в дослідженні сутності рейдерства, механізму здійснення рейдерських атак в Україні, сформульовано власне бачення форм протидії рейдерству.

Автор має надію, що зміст навчального посібника буде поштовхом до творчих пошуків та сприятиме поглибленню теоретичних і практичних знань у забезпеченні безпеки бізне­су як однієї з головних ланок економіки незалежної України.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...