Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Пояснювальна записка



ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА З ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОЇ РОБОТИ

Пояснювальна записка

Сучасний етап розбудови національної системи освіти підвищує вимоги до підготовки педагогів дошкільних навчальних закладів. У підготовці педагогічних кадрів мають бути враховані нові умови функціонування системи дошкільної освіти: зміна співвідношення родинного і суспільного виховання, різноманітність форм суспільного дошкільною виховання і їх відповідність новим завданням і умовам ринкових відносин, багатоваріантність освітньо-виховних програм.

Вищі навчальні заклади, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю "Дошкільна освіта", покликані забезпечити не тільки високий рівень професійних знань і вмінь студентів, оволодіння ними методами виховного впливу на дітей, а й формувати творчу особистість спеціа­ліста, здатного до самовдосконалення, який зумів би творчо застосувати у педагогічній діяльності набуті знання і вмін­ня. Важливим завданням навчання у вузі є формування у майбутніх вихователів активної педагогічної позиції, що здатна забезпечити самостійне сприйняття ними тих педа­гогічних інновацій, які значною мірою і становлять зміст педагогічної діяльності.

Розв'язання вказаних завдань у системі підготовки фахівців з дошкільного виховання забезпечується поєднан­ням фундаментального науково-теоретичного та практично-методичного напрямів. Однією з форм цього поєднання вис­тупає педагогічна практика - невід'ємна частина всього навчально-виховного процесу підготовки майбутніх фахів­ців.

Виробнича державна педагогічна практика - це один із важливих етапів про­фесійної підготовки фахівця у галузі дошкільної освіти. Вона сприяє поглибленню і закріпленню теоретичних знань, формуванню професійних умінь і навичок. Саме в ході практики студенти впевнюються у правильності свого професійного вибору, переконуються у наявності в них педагогічних здібностей, схильності до роботи з до­шкільнятами. Співпраця з досвідченими вихователями-наставниками під час педагогічної практики закладає основи педагогічної майстерності, любові до майбутньої професії.

Практика організовується у відповідності до навчального плану у 5 семестрі для студентів спеціальності "Дошкільна освіта" освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр"заочна форма навчання.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1314 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...