Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література, методичне та матеріально-технічне забезпечення заняття. 1. Корухов Ю.Г. Криминалистическая диагностика при расследовании преступлений : науч.-практ.пособие



1. Корухов Ю.Г. Криминалистическая диагностика при расследовании преступлений: науч.-практ.пособие. – М.: Издат.группа НОРМА - ИНФРА-М, 1998. – 284 с.

2. С.М.Потапов – основоположник теории криминалистической идентификации. – Х.: Право, 2002. – 44 с.

3. Дубровин С.В. Методологические основы криминалистической диагностики: моногр. – М.: ЮНИТИ-ДАНА: Закон и право, 2002. – 72 с.

4. Шепітько В.Ю. Криміналістика: [енцикл. словник (укр.-рос. і рос.-укр.):1500 термінів / акад. правових наук України; за ред. В.Я.Тація]. – Х.: Право, 2001. – 560 с.

5. Шепітько В.Ю. Криміналістика: словник термінів. – К.: Видавничий дім «Ін Юре», 2004. – 264 с.

6. Криміналістика: [підручник / за заг. ред. д.ю.н., професора А. Ф. Волобуєва]. – Х.: ХНУВС, 2011. – 666 с.

7. Бірюков В. В. Теоретичні основи інформаційно-довідкового забезпечення розслідування злочинів: монограф. / В.В. Бірюков. – Луганськ: РВВ ЛДУВС, 2009. – 664 с.

8. Інформаційно-довідкове забезпечення розкриття і розслідування злочинів: Обліки. Фондова лекція / О.В. Одерій, М.Г. Щербаковський, М.Г.Чернець; Кафедра криміналістики і криміналістичних експертиз ДІВС.– Донецьк, 2001.

Матеріальне забезпечення: експертні висновки з ХНІДСЕ та НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області, зразки бланків вимог, дактилокарт, впізнавальних і розшукових карт (15 комплектів на групу).

Хід проведення заняття:

Вступ до заняття полягає в перевірці присутності студентів, оголошенні теми, мети та навчальних питань заняття.

На початку заняття проводиться контрольне опитування за наведеними вище питаннями.

Розглядаючи тему заняття необхідно з’ясувати, що діяльність підрозділів органів внутрішніх справ по реєстрації певних об`єктів (судимих осіб; осіб, схильних до правопорушень; зниклих безвісти; невпізнаних трупів; слідів з місць нерозкритих злочинів; підроблених грошей та ін.) має своєю метою сприяння розкриттю і розслідуванню злочинів шляхом своєчасного надання облікової інформації.

Варто уяснити, що в МВС діяльність з кримінальної реєстрації виконують два підрозділи: Управління оперативної інформації та Науково-дослідні експертно-криміналістичні центри.

Ця діяльність і порядок використання інформації регламентується відомчими нормативними актами Міністерства внутрішніх справ, які містять вихідні положення по даній темі.

Після контрольного опитування студенти під керівництвом викладача знайомляться з комплектами облікових документів, після чого виконують завдання за фабулою кримінального провадження.

Фабула 1. В ході досудового розслідування шахрайства за підозрою у вчиненні злочину був затриманий чоловік, у якого було вилучено два паспорти на ім`я Петренко Миколи Григоровича, 1990 року народження і Сердюкова Василя Івановича, 1992 року народження.

Завдання: 1) який вид обліку треба використати для точного встановлення особи затриманого; 2) назвіть правила складання вимоги в інформаційні підрозділи на встановлення (перевірку) судимості підозрюваного; 3) запишіть текст вимоги в робочих зошитах.

Фабула 2. В ході досудового розслідування факту дорожньо-транспортної пригоди постало завдання встановити місцезнаходження і власника автомобіля «Toyota Camry», червоного кольору, в державному номері якого є літера «Х» і цифри «06».

Завдання: визначте інформаційний підрозділ, в який необхідно звернутися за обліковою інформацією і вид обліку.

Фабула 3. В ході досудового розслідування розбійного нападу потерпілий вказав, що злочинців було двоє. Одного з нападаючих потерпілий описав, як «…хлопець віком 25-30 років, низенький на зріст, кремезний, з кучерявим темним волоссям, на правій руці татуювання у вигляді голови орла. Другий нападаючий називав його – Молдован».

Завдання: визначте підрозділ, в який необхідно звернутися за обліковою інформацією і вид обліку.

Фабула 4. В ході досудового розслідування розбійного нападу на інкасаторів з міста події вилучені три стріляні гільзи.

Завдання: визначте необхідний вид обліку, підрозділ, в якому ведеться відповідний облік, а також необхідну облікову інформацію.

Заключна частина заняття полягає у підведенні викладачем підсумків, оголошенні завдання для самостійної роботи





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...