Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дев’ятий етап – інтерпретація та використання результатів аналізу



Завдання:

1. Ознайомившись із наведеною вище довідковою інформацією та додатковими відомостями підготуйтеся до обговорення наступних питань:

а) на яких принципах ґрунтується процедура контент-аналізу?

б) у чому полягають відмінності між науковим та прикладним контент-аналізом?

в) у якій послідовності відбувається контент-аналіз. Охарактеризуйте його основні етапи;

г) за яких обставин віддають перевагу суцільним, а за яких – вибірковим дослідженням при плануванні контент-аналізу?

д) на яких рівнях вимірюють параметри відповідних категорій?

е) за яким призначенням використовують кодувальні книги та кодувальні листи.

2. Потрібно дослідити гендерні (жіночі та чоловічі образи), які домінують у рекламі продуктів харчування на телебаченні. Виходячи з цього:

2а) сформулюйте визначення генеральної сукупності та складіть план вибірки, користуючись наступними альтернативними варіантами.

Визначення генеральної сукупності:

«Рекламні ролики харчових продуктів, у яких присутнє зображення людей, розмішені на телеканалах з максимальним рейтингом (топ-5) на початкову дату проведення контент-аналізу (СТБ, «Інтер», «1+1», ІСЕV», 5 Канал) з 1-30 квітня 2014 р.».

План контент аналізу:

«Впродовж чотирьох тижнів квітня 2014 р., кожного непарного дня, протягом трьох періодів (9:00 – 12:00, 13:00 – 16:00, 20:00 – 11:00) на каналах СТБ, «Інтер», «1+1», ІСЕV», 5 Канал обирається реклама харчових продуктів із зображенням людей».

2б) збільшить або змініть коло ключових категорії аналізу: стать, вік, вид діяльності, місце дії, одяг; товар, який рекламується…;

2в) додайте власні пропозиції щодо рис чоловіків та жінок, характерних для образів, які домінують у рекламних роликах з подальшим використанням їх як параметрів відповідних категорій контент-аналізу:

Типові риси чоловічого образу Типові риси жіночого образу
Агресивний, незалежний, діловий, домінуючий, такий, що приховує емоції, має професійні навички, знає, як опановувати світ, з легкістю приймає рішення, самодостатній, вільно розмовляє про секс з іншими чоловіками … Тактовна, демонструє прихильність, ніжна, не використовує грубих слів, говірлива, цікавиться власною зовнішністю, цінує прекрасне, потребує захисту, спокійна, піклується про домашній затишок, добра господиня …

3. У додатку В наведені категорії та параметри категорій, які досліджуються впродовж контент-аналізу жіночої політичної реклами. Усі вимірювання відбуваються на номінальному рівні. Сформулюйте відповіді на наступні питання:

3а) Чи можна вимірювати деякі категорій не лише на номінальному, але й на інтервальному та відносному рівнях? Сформулюйте ваші пропозиції з цього приводу.

3б) Наскільки відрізнятимуться висновки, отримані у результаті вимірювання однієї й тієї ж категорії на різних рівнях?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...