Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Маркетингова діяльність як найважливіша функція в сфері підприємництва повинна забезпечувати стійке



Маркетингова діяльність як найважливіша функція в сфері підприємництва повинна забезпечувати стійке, конкурентоспроможне становище того чи іншого суб'єкта маркетингової системи на ринку товарів і послуг з урахуванням стану внутрішнього і зовнішнього середовища.

У зв'язку з цим маркетингова діяльність припускає проведення маркетингових досліджень і розробку програми маркетингових заходів, які використовуються в цілях збільшення продуктивності фірми й ефективності задоволення потреби кінцевого споживача. Тому, маркетингові дослідження та його результати сприяють ефективній адаптації виробництва, посередницької діяльності до стану ринку і вимогам споживачів.

Роль маркетингових досліджень не може бути переоцінена. Маркетингове дослідження допомагає краще розібратися в ринку і оцінювати приватні перспективи, а також підвищити ефективність кампаній з просування товарів.

В останні роки спостерігається нарощування актуальності маркетингових досліджень. На це є ряд причин, серед яких, безумовно, динаміка. Динаміка розвитку компаній-конкурентів, динаміка статистик у зв'язку з примхливою і досвідченої аудиторією й інші причини. Ці причини роблять оперативну інформацію особливо цінною і буквально всі учасники ринку розуміють це. Маркетингова інформація стає все цінніше, а професіоналізм маркетологів збільшується в геометричній прогресії. В учасників ринку є потреба в отриманні найбільш чіткій і перевіреної інформації. Тому маркетингові дослідження повинні проводитися професійно і продумано на всіх етапах, важливо вибрати правильні канали дослідження та надання інформації.






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...