Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України



Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Криворізький педагогічний інститут

ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Педагогічний факультет

Кафедра змісту і методики початкового навчання

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ Й ОФОРМЛЕННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ З ОКРЕМИХ МЕТОДИК

для студентів освітньо-кваліфікаційних рівнів

«Бакалавр», «Спеціаліст», «Магістр»

напряму підготовки 6.01010201, 7.010102, 8.010102 «Початкова освіта»

Галузь знань 0101 «Педагогічна освіта»

Кривий Ріг

2011

Методичні рекомендації та вимоги до написання й оформлення студентських наукових робіт з окремих методик / Упоряд. О.А.Павлик - Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет», 2011.

Форма навчання – денна, заочна

Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, спеціаліст, магістр

Кваліфікація – вчитель початкових класів

Методичні рекомендації містять основні вимоги та правила щодо написання курсових, кваліфікаційних та магістерських робіт з окремих методик (методики навчання української мови, математики, природознавства, трудового навчання).

Затверджено на засіданні кафедри змісту і методики початкового навчання Криворізького педагогічного інституту.

Протокол № 8 від 15 грудня 2011 р.


ПЕРЕДМОВА

Процес модернізації освіти в сучасних умовах розвитку суспільства спрямовується на підготовку кваліфікованого працівника відповідного рівня і профілю, конкурентноспроможного на ринку праці, компетентного, відповідального, здатного до ефективної роботи зі спеціальності на рівні світових стандартів, готового до постійного професійного удосконалення. Тому одним з головних завдань вищої педагогічної освіти України у професійній підготовці майбутніх вчителів початкових класів є формування висококваліфікованого педагога, який має володіти не тільки певною сумою ґрунтовних знань з відповідних дисциплін, а й здатний до самостійної дослідницької діяльності задля постійного професійного самовдосконалення.

Отже, студентські наукові роботи – це одна з важливих ланок у підготовці майбутнього вчителя початкових класів. Залучення студентів до виконання дослідницької роботи в університеті повинно допомогти йому оволодіти сучасними методами пошуку, обробки та використання інформації, засвоїти методи науково-дослідницької діяльності, визначитися у власній педагогічній позиції та сформувати вміння відстоювати і захищати її.

Основною метою студентських дослідних робіт є практичне закріплення теоретичних знань; формування творчого мислення; набуття навичок виконання самостійного наукового дослідження. Така діяльність розвиває у студента пізнавальну активність, спонукає його до набуття навичок та усвідомлення методик ведення наукової роботи, розвиває наукову ерудицію, що веде до формування якостей спеціаліста-дослідника. Таким чином, метою науково-дослідної роботи студентів з методичних дисциплін є організація їх самостійної дослідницької діяльності під керівництвом досвідчених викладачів кафедри.

Методичні рекомендації розроблено на підставі Положення про кваліфікаційні роботи в КДПУ, Положення про організацію навчального процесу в КДПУ.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 180 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...