Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Предмети довкілля



Розширювати дитячі уявлення про предметний світ, вправляти в обстеженні основних ознак і властивостей за допомогою збережених аналізаторів.

Учити дітей розуміти призначення предметів розрізняти і називати істотні деталі предметів (у стільця - ніжки, спинка, сидіння; у сорочки - комір, рукави, застібка). Учити групувати схожі предмети за призначенням і назвою (стілець, табурет, крісло; черевики, калоші, валянки, туфлі). Порівнювати і групувати предмети за матеріалом, призначенням, за наявності або відсутності якихось особливостей у двох близьких предметів (у кофти - розріз, ґудзики; у светра їх немає). Учити розуміти узагальнені слова: іграшки, одяг, взуття, меблі, посуд. Удосконалювати уміння встановлювати зв'язки між призначенням предмета і його будовою або матеріалом, з якого він зроблений (валянки – з шерсті для тепла; сковорода – з металу, її можна ставити на вогонь; посуд – з глини, вона може розбитися тощо).

Знайомити з приміщеннями дитячого садка, поведінкою в різних приміщеннях, залежно від призначення. У спальні говорять тихо, пошепки, тут не можна бігати, грати; у ігровому куточку є свій порядок зберігання іграшок тощо.

Удосконалювати уміння дітей орієнтуватися в приміщенні і на ділянці дитячого садка (кімнати інших груп, кабінет завідувачки, лікаря, кухня). Учити правильно ходити по сходах, спираючись на перила, правильно обходити людину з правого боку поступатися дорогою дорослим та ін.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 521 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...