Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Праця дорослих. Дати дітям знання про те, що дорослі працюють, створюють необхідні речі, предмети



Дати дітям знання про те, що дорослі працюють, створюють необхідні речі, предмети. Спостерігати працю кухаря, праль, продавця (правильно називати ці професії), їх основних трудових обов'язків (кухар варить суп, смажить котлети, пече пиріжки; праля пере і прасує білизну). Учити вичленяти окремі дії і їх послідовність в трудових процесах (кухар, готуючи котлети, спочатку зважує м'ясо, миє його, ріже, пропускає через м'ясорубку, готує фарш, робить і смажить котлети); результат праці і його значущість.

Знайомити дітей з працею хліборобів (вирощують хліб, в роботі використовують різні машини, намагаються працювати добре, дружно, щоб було більше хліба). Учити поважати працю хліборобів, дбайливо ставитися до хліба.

Формувати уявлення про деякі громадські установи (дитячий садок, кінотеатр, пошта, магазин, школа та ін.). Називати і розуміти їх призначення (дитячі садки розташовуються в гарних і світлих будівлях, в них створені умови для життя дітей, їх ігор і занять, співробітники дитячого садка працюють дружно, піклуються про дітей). У школі діти вчаться, в кінотеатрі люди відпочивають, розважаються, дивляться фільми тощо.

Учити дітей відповідній поведінці в громадських місцях, бути культурними; дбайливо відноситися до праці дорослих.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...