Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, технічні характеристики, комплектність змінними механізмами, загальна будова універсальних кухонних машин



Універсальні кухонні машини складаються із приводів і виконавчих змінних механізмів, призначених для механізації процесів переробки харчових продуктів. Залежно від комплектації змінними механізмами вони діляться на універсальні кухонні машини загального і спеціального призначення. Машини загального призначення комплектуються змінними механізмами, що виконують різні види технологічних операцій, і застосовуються в невеликих їдальнях. До них відносяться універсальна кухонна машина загального призначення ПУ-0,6.

Машини спеціального призначення комплектуються змінними механізмами для роботи в одному із цехів і використовуються, як правило, у великих їдальнях. До них відносяться універсальні кухонні машини:

ПГ-0,6 - для гарячого цеху; ПХ-0,6 - для холодного цеху;

ПМ-1,1 - для м’ясо-рибного цеху.

Буквені і цифрові позначення універсальних кухонних машин ПУ-0,6, ПГ-0,6, ПХ-0,6 і ПМ-1,1 характеризують призначення приводу і потужності електродвигуна. Літера "П" означає привід, літера "У" - універсальний, літери "Г", "X", "М" - назву цеху: "Г" - гарячий, "X" - холодний, "М" - м'ясо-рибний. Цифри після літер вказують потужність електродвигуна в кіловатах

Змінний механізм, що входить до складу цих універсальних кухонних машин, позначається літерами "МС", за якими іде визначений цифровий номер: 2 - м'ясорубка, 3 -сокодавилка, 4 - механізм для збивання і т.д. За номером змінного механізму іде позначення основного параметра механізму – як правило, його продуктивність. Наприклад, механізм овочерізальный МС10-160 має продуктивність 160 кг/год.; деякі показують інший параметр – м’ясорозрихлювач МС19-1400 показує продуктивність 1400 порцій за годину; механізм для збивання і замішування МС4-20 та багатоцільовий механізм МС4-7-8-20 показує місткість бачка 20 літрів.

КОМПЛЕКТНІСТЬ УНІВЕРСАЛЬНИХ КУХОННИХ МАШИН





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1983 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...