Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Причини виборчого залучення в імунну відповідь Тh1 і th2



Природа антигену -гельмінти й алергени втягують Т-хелпери 2-го типу –внутрішньоклітинні антигени - Т-хелпери 1-го типу – специфі-чна імунотерапія зрушує баланс вбік Т-хелперів 1-го типу
Спадкові фактори У схильних до алергії людей підвищена функція Т-хелперів 2-го типу, що призводить до підвищення продукції ІЛ-4, ІЛ-5 і Ig
Фактори середовища Полютанти, вихлопні гази, тютюновий дим підсилюють функцію Т-хелперів 2-го типу і продукцію Ig
Зміна структури інфекційних захворювань Вірусні і бактеріальні антигени сприяють активації макрофагів і продукції ІЛ- 12. Останній зрушує дифференціацію Т-хелперів 0 убік Т-хелперов 1-го типу і гальмує дозрівання Т-хелперів 2-го типу.
Вплив лікарських препаратів і харчових добавок Деякі з них здатні підвищувати функцію Т-хелпері 2-го типу і продукцію Ig.

Важливим є питання про прогнозування ризику розвитку алергійних захворювань у дітей, особливо у випадках обтяженого сімейного анамнезу. Одним з маркерів схильності до атопії вважався підвищений рівень Ig E у пуповинній крові немовлят. Однак у роботах останнього років більш доцільним вважають визначення рівня ІФН-у в пуповинной крові - як одного з прогностичних маркерів атопії. Відомо, що його зниження свідчить про високу імовірність розвитку алергійної патології.

Аналіз родоводу дає можливість оцінити ступінь ризику виникнення алергійного захворювання. Цей ризик зростає при збільшенні кількості родичів хворого в який є алергійна патологія.

Клінічні й анамнестичні критерії відіграють важливу роль у постановці діагнозу, дозволяють оцінити перебіг алергічного процесу, провести диференціальну діагностику алергічних і псевдоалергічних реакцій, визначити обсяг і методи обстеження і розробити оптимальну схему терапії і профілактики рецидивів захворювання.

До основних діагностичних критеріїв відносять також аллергологічні й імунологічні.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...