Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 3.9



Підприємство направляє працівника у відрядження терміном на 3 дні для укладання договору купівлі-продажу. Видано працівникові аванс на відрядження у сумі 1400 грн.

Витрати на відрядження згідно звіту працівника та доданих до звіту оригіналів документів (проїзних квитків та рахунку готелю) склали 1303,80 грн., в т.ч.:

- добові в сумі 643,80 грн. (3 дні х 214,60 грн.). При цьому розмір добових встановлено на підприємстві відповідно до граничної норми добових, передбаченої Податковим кодексом - 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. – 1073 грн.), в розрахунку на добу;

- проїзд до місця відрядження і назад в сумі 300 грн. (в т.ч. ПДВ – 50 грн.);

- проживання у готелі 360 грн. (в т.ч. ПДВ – 60 грн.).

Невикористана сума грошових коштів на відрядження повернена підзвітною особою до каси підприємства.

1. Видано з каси кошти під звіт на відрядження:

Дебет 372 «Розрахунки з підзвітними особами»   1400,00
Кредит 301 «Каса в національній валюті»

2. Визнано витрати на відрядження:

Дебет 93 «Витрати на збут»   1193,80
Кредит 372 «Розрахунки з підзвітними особами»

3. Відображено податковий кредит по ПДВ:

Дебет 641 «Розрахунки за податками»   110,00
Кредит 372 «Розрахунки з підзвітними особами»

4. Повернена підзвітною особою невикористана сума грошових коштів:

Дебет 301 «Каса в національній валюті»   96,20
Кредит 372 «Розрахунки з підзвітними особами»

Відрядження за кордон здійснюється відповідно до наказу (розпорядження) керівника підприємства після затвердження технічного завдання, в якому визначаються мета виїзду, завдання та очікувані результати відрядження, строк, умови перебування за кордоном (у разі поїздки за запрошенням подається його копія з перекладом), і кошторису витрат.

Працівників забезпечують коштами в національній валюті країни, куди відряджаються працівники, або у вільно конвертованій валюті як аванс на поточні витрати у розмірах згідно встановлених норм. Документи, які свідчать про витрати, проведені за кордоном (витрати на проїзд, на проживання тощо) оформлюються відповідно до законодавства країни відрядження.

Крім зазначених витрат, відрядженому працівникові відшкодовуються добові витрати, понесені у зв'язку з таким відрядженням.

Відповідно до норм Податкового кодексу гранична норма добових при відрядженні за кордон становить 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, що діяв на 1 січня звітного податкового року в розрахунку на добу.

Після повернення з відрядження працівник разом із звітом подає документи (в оригіналі), що засвідчують вартість понесених у зв'язку з відрядженням витрат, із зазначенням форми їх оплати (готівкою, чеком, платіжною карткою, безготівковим перерахунком). У разі відрядження до держав, в'їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в'їзд), до звіту також додаються завірені відділом кадрів або головним бухгалтером ксерокопії сторінок закордонного паспорта чи документа що його замінює, з прізвищем відрядженого працівника, відмітками про перетин кордону України і візою держави відрядження.

Наведемо приклад відображення в бухгалтерському обліку розрахунків з підзвітними особами за відрядженням за кордон (приклад 3.10).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...