Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Катастрофи з викидом хімічних речовин



При викиді хімічних речовин, що є елементами технологічного процесу або утворюються при пожежах, в атмосферу, забруднюються великі території не тільки в осередку катастрофи, а й у прилеглих районах, бо повітряні потоки, що містять гази, пароподібні токсичні компоненти, аерозолі, розносять отруту.

Такий викид може відбутися при аваріях на підприємствах хімічної, нафтопереробної, целюлозо-паперової, харчової (аміак з охолоджуючих агрегатів) промисловості; аваріях на очисних спорудах і при транспортуванні сильнодіючих отруйних речовин. Сильнодіючі отруйні речовини – це хімічні сполуки, які в певних кількостях, що перевищують ГДК, негативно впливають на людей, сільськогосподарських тварин, рослини та викликають у них ураження різного ступеня.

На території України є дуже багато підприємств, які використовують у виробництві сильнодіючі отруйні речовини. Не називаю статистичних даних, бо вони не точні через те, що вводяться в дію нові фірми, штучно доводять до банкрутства ті підприємства, що працювали багато років. Хімічне виробництво нарощується, бо високими темпами населення використовує побутову хімію, штучні матеріали для будівництва іінше, без хімічних сполук зараз не обходиться жодне виробництво. У зв’язку з цим велику небезпеку для навколишнього середовища і людей становлять відходи виробництва, склади хімікатів. Отруйні хімічні елементи просочуються в грунт, забруднюють не тільки грунт, а й ґрунтові води і навіть джерела водопостачання, внаслідок чого розвиваються небезпечні хвороби у населення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...