Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термінологічний словник. Виробничо-орієнтована концепція маркетингового менеджменту — концентрація уваги на збільшенні обсягів виробництва



Виробничо-орієнтована концепція маркетингового менеджменту — концентрація уваги на збільшенні обсягів виробництва, зменшенні собівартості продукції, а, відповідно, і ціни, оптимізації системи розподілення з метою забезпечення споживачів відомими і доступними товарами на ринку, де попит перевищує пропонування.

Маркетинговий продуктовий план — аналіз продукції підприємства з позиції споживача, обґрунтування необхідності, можливостей, напрямів і конкретних заходів з її вдосконалення.

Програма маркетингу — план розподілення маркетингових зусиль підприємства, конструювання та інтеграції його елементів для найефективнішого досягнення поставлених цілей.

Перцепційна карта (карта сприйняття) — система координат, що дає змогу розмістити інформацію про існуючі товарні пропозиції з метою вибору власної стратегії позиціювання.

Продуктово-орієнтована концепція маркетингового менеджменту — концентрація уваги на інструментах маркетингової товарної політики і передусім на покращенні якості, асортименту, іміджу, функціональних характеристик товару з метою перемоги в конкурентній боротьбі.

Прогноз збуту — визначення того, що фірма розраховує продати виходячи з існуючої кон’юнктури та ринкового потенціалу.

Прогноз товарного ринку — об’єктивне ймовірнісне судження про динаміку найважливіших його характеристик та їх альтернативні варіанти за умов виконання сформульованих гіпотез.

Практичні завдання:

1. Фірма ЕПС Лтд. (EPS ltd.), заснована у 1969р., відома у Великобританії як солідний виробник електроенергії. Гасло компанії: "Ми гарантуємо безперервну подачу електроенергії. Наша подача енергії найкраща". Клієнтами фірми є аеропорти, лікарні, підприємства із сфери телекомунікацій, крамниці. Географія клієнтів-Великобританія, Середній Схід, Китай. Комп’ютери та інше чутливе обладнання потребує безперервного і стабільного забезпечення енергією. Спеціалісти фірми ще 20 років тому визначили, що найменші коливання напруги та частоти струму призводять до технічного збою при роботі на комп’ютері, “перекруче6ну” передану інформацію, ускладнюють комп’ютерні операції. Обладнання, яким володіє фірма, повністю забезпечує надійний захист від коливань змінного струму.

Обсяг продаж фірми постійно зростає при достатньо високому рівні попиту, але зростає загроза конкуренції. Управляючий директор фірми дійшов висновку, що не враховуючи стабільну позицію фірми, необхідна переорієнтація діяльності фірми на маркетингову концепцію. Філософію своєї компанії він сформулював так: "Найвища якість товару плюс найкращий інжиніринг і технічна експертиза.".

Питання і завдання

1. Допоможіть управляючому директору сформулювати основні маркетингові цілі компанії, виокремте ключові задачі компанії.

2. Які види маркетингової діяльності необхідно, на вашу думку, здійснити для виконання цих задач?

3. Яку головну вигоду можна отримати у результаті переходу на маркетингову концепцію діяльності компанії?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...