Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Назвіть форми заохочення учнів, батьків та педагогів до участі у роботі органів самоврядування дітей та учнівської молоді



Становлення дитини як особистості, яка вміє свідомо аналізувати і приймати рішення в процесі життєдіяльності відбувається і в першому і у другому випадку, але на різних рівнях. Розглянемо це більш детально.

  Дитина - лідер Дитина - виконавець
Участь у роботі органів самоврядування дітей міста, району, області, учнівського самоврядування навчальних закладів, дитячих та молодіжних громадських організацій 1. Розвиток стратегічного, логічного, креативного мислення.   2. Формування навичок прийняття рішень з метою активізації, організації колективу. 3. Формування навичок прийняття рішень з метою індивідуального підходу до кожного члена колективу та згуртування колективу в цілому. 1. Розвиток творчого, логічного, аналітичного мислення в рамках виконання своєї ділянки роботи, доручення. 2. Формування навичок прийняття рішень у рамках свого завдання. 3. Формування навичок прийняття рішень у міжособистісних стосунках з членами колективу команди.

Таким чином, розпочинаючи роботу як виконавець певних доручень, дитина має можливість розвиватися та ставати більш впевненою у собі, у своїх силах, набувати досвіду громадської діяльності. Тому гуртки лідерського спрямування не повинні обмежувати вступ до них дітей певними умовами, що стосуються рівня лідерських навичок кожної дитини. Їх завдання – розвивати і формувати такі вміння в усіх без винятку дітей, котрі на це мають бажання і прийшли до гуртка.

Проте для того, щоб підлітки виявили бажання працювати у гуртку, їх потрібно зацікавити, змотивувати, заінтригувати. І, звичайно, потім виправдати сподівання вихованців. Доцільним у такій роботі буде використання анкет. Наприклад:

Анкета

«Школа лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді»





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...