Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Який зміст поняття «Школа самоврядування дітей та учнівської молоді»? Її функції та завдання?



З метою допомоги педагогам і дітям в організації та координації роботи органів дитячого самоврядування, доцільно створити Школу лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді. Її вихованці набуватимуть нових знань та досвіду і координуватимуть роботу комісій, комітетів, міністерств, центрів тощо дитячих рад, парламентів дітей, шкільних республік, учнівських держав та ін. Кожен, кого цікавить активна громадська діяльність питання, зможе отримати консультативну та практичну допомогу, методичні рекомендації, познайомитися з багатьма організаторськими технологіями та ін. Для повноцінної роботи дитячого активу необхідно проводити навчання, тренінги, семінари, давати можливість обмінюватися своїм досвідом з товаришами з інших навчальних закладів чи організацій, висвітлювати свою діяльність у засобах масової інформації.

Основним завданням роботи Школи лідерів є підготовка дітей з лідерськими здібностями, які організовуватимуть навколо себе своїх ровесників і координуватимуть їх діяльність під час реалізації будь-яких проектів та планів.

Школа лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді може працювати як:

- гурток у загальноосвітньому чи позашкільному навчальному закладі;

- творче об’єднання вихованців позашкільного навчального закладу, яке включає кілька гуртків, діяльність яких направлена на навчання дітей-лідерів та організацію роботи органів самоврядування дітей та учнівської молоді цього навчального закладу, міста, району, області;

- форма проведення міського, районного або обласного збору лідерів дитячого самоврядування;

- об’єднання вихованців позашкільного навчального закладу, яке працює як школа допрофесійної підготовки, має свої навчальні предмети, програми тощо.

Усі, хто пройшли навчання у Школі лідерів, стануть міцною, надійною командою для діяльності будь-якого органу дитячого чи молодіжного самоврядування.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...