Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 6: Фіксація ходу та результатів допиту і очної ставки. Технічні засоби фіксації показань



ВІДПОВІДЬ: Про проведення очної ставки складається протокол. Існують два способи складання протоколу. При першому способі протоколювання кожна сторінка протоколу розділяється вертикальною рисою, на лівій стороні записуються питання й відповіді особи, допитуваного першим, а на правій -другим. Перевагою цієї форми протоколювання є її наочність. Другий спосіб припускає запис питань і відповідей по черзі в повний рядок. При цьому треба щораз відзначати, кому задається питання й ким дається відповідь. Для фіксації показань на очній ставці може бути використана звуко-відеозапис.

ТЕМА 16 ТАКТИКА ПРЕД'ЯВЛЕННЯ ДЛЯ ВПІЗНАННЯ.

ПИТАННЯ 1: Поняття, сутність і види пред'явлення для впізнання.

ВІДПОВІДЬ: Пред'явлення для впізнання - це слідча дія, яка полягає в пред'явленні, демонстрації свідку, потерпілому, підозрюваному або обвинуваченому предмета або особи з метою встановлення тотожності або групової належності. Види: 1) пред'явлення об'єкта впізнання в натурі - людини, предмета, тварини; 2) пред'явлення для впізнання трупів; 3) пред'явлення для впізнання властивостей та ознак предметів; 4) пред'явлення для впізнання фотографічних зображень об'єктів.

ПИТАННЯ 2: Підготовка до пред'явлення для впізнання. Пред'явлення для впізнання осіб, предметів, трупів, тварин, ділянок місцевості. Особливості пред'явлення для впізнання за функціональними ознаками. Проведення впізнання за фотознімками, кіно і відео стрічками.

ВІДПОВІДЬ: Загальні положення підготовки до пред'явлення до впізнання: 1) визначення мети впізнання; 2) планування впізнання; 3) вибір місця та часу впізнання; 4) запрошення учасників впізнання; 5) попередній допит того, хто впізнає; 6) підготовка технічних засобів; 7) створення умов для впізнання з дотриманням вимог закону.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 489 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...