Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 1: Поняття, сутність, завдання, види відтворення обстановки і обставин події. Етапи проведення



ВІДПОВІДЬ: Відтворення обстановки й обставин події – слідча дія, яка полягає в тому, що слідчий у присутності понятих, а в необхідних випадках за участю спеціаліста, свідка, потерпілого і підозрюваного або обвинуваченого, відтворюючи обстановку і умови, в яких ті чи інші події могли відбуватися в дійсності, здійснює дії щодо перевірки показань учасників процесу й інших доказів та одержання нових даних.

Види відтворення обстановки й обставин події: слідчий експеримент, і перевірка показань на місці без проведення експериментальних дій.

Завдання відтворення обстановки й обставин події полягає у перевірці зібраних доказів, одержанні нових доказів, виявленні причин та умов, які сприяли вчиненню злочину.

Етапи відтворення обстановки і обставин події: з'ясування мети цієї слідчої дії; визначення часу, місця та умов проведення слідчої дії;з'ясування змісту і послідовності дій; визначення учасників слідчої дії та їх ролі; визначення технічних засобів, необхідних для відтворення, а також способів професіональної фіксації його ходу і результатів; складання в проблематичних ситуаціях письмового плану.

ПИТАННЯ 2: Сутність перевірки показів на місці, її співвідношення з іншими слідчими діями. Цілі перевірки показів на місці. Зміст підготов- ки до перевірки показань на місці. Прийоми перевірки показань на місці.

ВІДПОВІДЬ: Відтворення обстановки і обставин події - це самостійна слідча дія, сутність якої полягає в одночасному проведенні експериментальних (дослідницьких) дій, що перевіряються, результатами яких і є тими фактичними даними, що мають значення для розслідування злочину. Ця слідча дія структурно і гармонійно поєднує в собі дві слідчі дії, або два напрямки дослідження —слідчий експеримент і перевірку показань на місці. її завдання: переконатися в існуванні місця, щодо якого йшлося в показаннях; встановлення наявності слідів чи предметів, що стверджують зміст показань; встановлення та усунення протиріч в показаннях; встановлення нових доказів у справі; визначення напрямків руху учасників досліджуваної події; перевірити відповідність опису ознак обстановки в показаннях конкретної особи дійсній обстановці на місці; встановлення обставин, що сприяли вчиненню злочину.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 497 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...