Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЄМКО РЕВ



ЄМКО РЕВ також призначена для масового виробництва одягу з урахуванням автоматизації проектування. Методика має свою систему позначення розмірних ознак, ліній базисної сітки (див. малюнок 3) і конструктивних точок, єдину систему і єдиний спосіб розрахунку основних конструктивних відрізків для різних статевовікових груп населення. Кожній розрахунковій формулі в системі відрізків присвоєний свій порядковий номер і розроблена єдина послідовність конструювання для усіх видів одягу.

Розмірні ознаки в ЄМКО РЕВ позначаються буквою Тi, як індекс використовується цифра, під якою вказана ця ознака в розмірному стандарті. Для позначення основних (початкових) конструктивних точок прийнята система перетину основних горизонтальних і вертикальних ліній. Основні конструктивні точки позначаються двома арабськими цифрами: перша цифра відповідає позначенню горизонтальної лінії, друга - вертикальною.

ЄМКО РЕВ є універсальною методикою, тому що вона може бути використана для розробки конструкцій різних покроїв, різного призначення, із різних матеріалів, масового чи індивідуального виробництва.

Методика єдина для чоловічого, жіночого та дитячого одягу. Змінюються тільки деякі коефіцієнти. Методика науково обґрунтована, при її розробці було використано наступні матеріали:

1. Результати антропометричних досліджень

2. Скульптурні еталони типових фігур

3. Розрахунково-аналітичні методи побудови розгорток

4. Комплекс наукових обґрунтувань та технологічних припусків

5. Максимальна кількість розмірних ознак

Розроблена методика є перспективною, тому що створює умови для типізації, уніфікації, стандартизації деталей одягу.

Використання обчислювальної техніки для виконання креслень використання новітніх технологій та ін.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 2429 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...