Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реєстрація техніки виконання фізичних вправ



- дає можливість аналізувати і оцінювати виконання фізичних вправ за допомогою спеціальних приладів і пристроїв.

Так, координатографія застосовується для вивчення техніки виконання вправ на основі механічного запису траєкторії польоту.

Динамометрія і динамографія використовуються для вимірювання і фіксування зусиль при виконанні фізичних вправ за допомогою динамометрів і динамографів.

Тензографія і пневмографія дають можливість реєструвати тиск тіла (або його частин) на опорну поверхню в процесі вправи.

Секундомір використовують для визначення швидкості бігу, розбігу в стрибках, плаванні тощо.

Спідографія дає можливість отримати і зареєструвати величину швидкості переміщення учня (інколи приладу) і характер її зміни (за допомогою приладу -спідографу).

Дистанціметрія використовується для вимірювання довжини дистанції, яку долають при виконанні фізичних вправ, переважно циклічних.

Тредбан (стрічка, що рухається по роликах і імітує бігову доріжку) - призначений для створення найвигідніших умов вивчення реакції організму на біг з різною швидкістю, а також для вивчення деяких компонентів руху бігуна.

Темпометрія - підрахунок і запис частоти, кількості рухів за одиницю часу (використовується спеціальний прилад - тепінг-тест-апарат).

Телеметричні дослідження техніки рухів, які дають можливість реєструвати показники фізичних якостей або техніки рухів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 346 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...