Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види педагогічного експерименту



Модельний експеримент характеризується значними змінами типових умов фізичного виховання, які дають можливість ізолювати явища, що вивчаються, від побічних впливів.

Лабораторний експеримент характеризується чіткою стандартизацією умов, які дають можливість максимально ізолювати досліджуваних від впливу умов довкілля, що постійно змінюються. Для вирішення педагогічних завдань його роль зводиться в основному для розробки фізіологічних і психологічних питань.

Проведення будь-якого педагогічного експерименту повинно відповідати обов'язковому правилу: його зміст, методи проведення ні в якому разі не повинні протирічити загальним принципам навчання і виховання.

Педагогічні експерименти, в яких епізодично використовуються методи контрольних випробувань, реєстрація техніки виконання фізичних вправ, фізіологічні методи, будуються за такою схемою: початкове дослідження - проведення занять - проміжне (поточне) дослідження проведення занять - підсумкове (кінцеве) дослідження.

Тимчасові інтервали між початковим, проміжним і підсумковим дослідженнями гранично варіативні і залежать від багатьох причин: завдань дослідження, застосованих методів дослідження, реальних умов реалізації експерименту і т.п. Наприклад, у експериментах, які визначають ефективність активного відпочинку в процесі класних занять, рекомендується проводити дослідження в проміжку від 3 до 6 місяців, при тому, що суттєві зрушення можуть появитись лише через 6 -7 місяців.

Педагогічні експерименти за ступеню змін умов поділяються на такі види:

природний, модельний і лабораторний.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1637 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...