Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анкетування, аналіз літературних джерел, документальних матеріалів



Анкетування - це, по суті, бесіда у письмовій формі для отримання відповідей від опитувальних на попередньо підготовлені запитання, які відображають завдання дослідження. Воно використовується для поточного стану педагогічного явища, для вивчення існуючого положення у практиці роботи або міркування, що відповідає проблемі дослідження.

Аналіз результатів анкетування не може бути підсумковим переконанням при встановленні ефективності якої-небудь методики занять. В науці кінцевим критерієм істини являється науковий факт, а не суб'єктивна думка.

Для анкетування розробляють спеціальні анкети або опитувальні картки. Вони відрізняються один від одного. В анкетах питання ставляться так, що відповідач має лише невелику кількість варіантів відповіді, наприклад, відповідає тільки «так» або «ні». В опитувальних картках відповіді даються у розгорнутій, описовій формі.

Аналіз літературних джерел. Дослідження шляхом аналізу літературних джерел застосовується лише у тих випадках, коли вивчаються історичні і соціальні аспекти фізичного виховання. Найчастіше проводяться у поєднанні з аналізом документальних матеріалів, із збором анкетних даних, що приносить найбільшу користь.

Аналіз документальних матеріалів. Багато сторін фізичного виховання знаходять своє відображення у різних документах: планах і щоденниках тренувань, протоколах змагань, керівних матеріалах і звітах спортивних організацій, матеріалах інспектування, навчальних планах і програмах, лікувально-фізкультурних картках тощо. Їх об'єктивний аналіз являється цінним методом наукової роботи.

Контрольні випробовування (контрольні вправи)

- допомагають виявити рівень розвитку окремих рухових якостей, а також їх зміни під впливом навчально-виховного процесу. Комплексним показником підготовленості тих, хто займається, є результати їх виступів на оцінку (наприклад, на змаганнях).





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...