Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Громадянська, патріотична лірика



І. Кошелівець писав: "Симоненко за своє ледве п'ятирічне творче життя як поет щойно спинався на ноги". Як треба розуміти цю фразу: Симоненко не відбувся як талант? Симоненко міг написати набагато більше й краще, ніж написав? Симоненкові взагалі не дано було стати генієм? Свою відповідь обгрунтуйте знаннями епізодів з біографії та зацитованими на попередньому уроці вчителем віршами.

Додаткове запитання: Як ви особисто ставитеся до того, що Симоненко у своїй творчості був, за визначенням Кошелівця, "нерівним" поетом? Як ви розумієте такий поділ авторів за ІЛСошелівцем: "Є поети, які з першого вірша суворо фільтрують свою творчість, скупо випускаючи на люди тільки те, що, на їхню думку, дійшло досконалого вивершення, навіть якщо між двома віршами трапляється багаторічна пауза. Таких на диво мало. Ними були Стефан Маллярме і Поль Вал ері... Що ж до шістдесятників, то мені відомий теж лише один випадок такого суворого самообмеження - Григорій Кириченко. Щоправда, його літературний шлях вимірюється всього лише кількома роками, але за цей час він надрукував хіба якийсь десяток віршів, і що не річ - то шедевр. Є знову ж поети занадто вітальні, вони ніби розкошують у творчому натхненні І на цьому бенкеті роздають усе, що ледь устигло лягти на папір. Таких називають "нерівними", і навіть якщо вони винятково талановиті, у них трапляються досадні зигзаги й спади"?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 347 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...