Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рецензенти. Практичний курс німецької мови:



Любов Прима

Практичний курс німецької мови:

тексти, вірші, вправи

Дрогобич – 2012

УДК 82.0(07)

ББК 83.

П 76

Рекомендовано до друку вченою радою

Дрогобицького державного педагогічного університету

імені Івана Франка (протокол № від)

Рецензенти

Олег Остапович, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри німецької філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Іван Зимомря, доктор філологічних наук, доцент кафедри германських мов та перекладознавства Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка

Відповідальний за випуск:

Василь Лопушанський, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри практики німецької мови Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка

П 76 Любов Прима. Практичний курс німецької мови: тексти, вірші, вправи: Навчально-методичний посібник. – Дрогобич: Редакційно-видавничий відділ Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, 2012. – 50 с.

Навчально-методичний посібник укладено згідно програми навчальної дисципліни „Практичний курс німецької мови” для підготовки фахівців напряму підготовки 6.020303 Філологія* (англійська, німецька), затвердженої Вченою радою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Посібник містить матеріали до багатьох тем програми. До кожної з них подаєься передусім текст, нова лексика, запитання для контролю розуміння прочитаного, а також вірші-римування, які сприяють кращому засвоєнню як лексичного, так і граматичного матеріалу, розширенню словника студента.

Бібліографія: 11 позицій.

УДК 82.0(07)

ББК 83. 2

*Редакційно-видавничий відділ Дрогобицького

державного педагогічного університету імені Івана Франка, 2012


Передмова

Сучасний стан українського суспільства, зорієнтований на процеси глобалізації та євроінтеграції вимагає належних знань з іноземної мови, зокрема німецької. Вони необхідні як для ознайомлення з різного роду літературною продукцією, так і для встановлення контактів із представниками німецькомовних країн. Цій меті і служить предмет „Практичний курс німецької мови”.

Підготовка фахівця з іноземної мови, особливо коли це його не перша, а друга іноземна мова – cправа не з легких. Мета пропонованого посібника, який охоплює необхідний матеріал з основних тем програми, – дати необхідну базу знань з предмету, долаючи труднощі поступово – від легкого до складного, – розширити словникову базу студента за рахунок вивчення римівок та пісень. Написані в гумористичній тональності навчальні вірші та римівки (автор – Л.Прима) містять водночас ще й певні граматичні конструкції, що періодично повторюються (перфект, претеріт, імператив та складні речення різних типів та ін.), а відтак сприяють виробленню навичок їх вживання. Граматика закріплюється і шляхом роботи над схемами та мовними зразками.

Посібник скомпонований також з урахуванням творів класичної та модерної німецької літератури (Й.Гердер, Ф.Шиллер, Й.-В.Ґете, Р.-М.Рільке, Е.Любінґер та ін.), а тому містисть відчутний виховний (естетичний та морально-етичний) стрижень.

Пропоноване видання адресується в першу чергу студентам, які вивчають німецьку мову як другу спеціальність та студентам неспеціальних факультетів. Однак воно може стати в пригоді як викладачам німецької мови, так і вчителям загальноосвітньої школи, які прагнуть зробити свої заняття цікавими. Наснажені гумором чи просякнуті щирим ліризмом віршовані рядки внесуть розрядку в навчально-виховний процес, пробудять думки про добре й вічне.

INHALT

BEKANNTSCHAFT. ÜBER SICH SELBST......................................................5





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...