Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Комплексні катіони



1.1 Кристалогідрати

Помістіть у фарфоровий тигель декілька кристалів мідного купоросу CuSO4·5H2O і підігрійте. Зверніть увагу на зміну кольору речовини. Після охолодження тигля додайте декілька крапель води. Відзначте колір розчину. Напишіть рівняння реакції (координаційне число Cu2+ дорівнює 4).

1.2 Одержання та властивості тетраамінкупрум (ІІ) гідроксиду

Налийте в пробірку 1 мл розчину купрум(ІІ) сульфату і додайте 0,5 мл розбавленого розчину натрій гідроксиду. До одержаного осаду додайте краплями концентрований розчин амоніаку. Що відбувається? Зверніть увагу на колір розчину. Напишіть рівняння реакції розчинення купрум(ІІ) гідроксиду з утворенням тетраамінкупрум(ІІ) гідроксиду.

До одержаного розчину додайте краплями концентровану нітратну кислоту. Зверніть увагу на зміну кольору розчину.

Напишіть рівняння реакції розкладу комплексу нітратною кислотою.

1.3 Одержання та властивості гексааміннікол(ІІ) гідроксиду

Проведіть дослід, аналогічний попередньому, з розчином нікол(ІІ) сульфату. Зверніть увагу на колір осаду нікол(ІІ) гідроксиду і колір розчину комплексної сполуки. Напишіть рівняння реакцій (координаційне число Ni2+ дорівнює 6).

1.4 Одержання та властивості діамінаргентум хлориду

До 0,5 мл розчину аргентум нітрату прилийте 0,5 мл розчину натрій хлориду. Що спостерігається? До одержаного осаду додайте краплями концентрований розчин амоніаку. Що відбувається? Напишіть рівняння реакцій одержання аргентум хлориду і його взаємодії з розчином амоніаку (координаційне число Ag+ дорівнює 2). До одержаного розчину краплями додавайте концентровану нітратну кислоту. Що відбувається? Чому? Напишіть рівняння реакцій.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 609 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...