Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переваги та вади програмн продукту РЗ (Primavera Product Planner)



для упр-ня середн i велик проектами в різн областях(най пошир в сфері упр-ня будівельн і інженерн проектами): 1)стандартн для подібних систем графічн інтерфейс, 2) можл-сть угруп-ня i впоряди-ня робіт по різн ознаках на різн рівнях деталіз-ня проекту (інф-ція в зручніш-му вигляді для конкретн управлінськ ситуації (напр, всю інф-цію по проекту можна згрупувати по фазі проекту на 1му рівні ієрархії, по відповідальн рес-су - на 2му i від сорт-ти по даті початку робіт - на 3му, для кожн групи можуть бути задані власні шрифт i колір (тексту i фону), посторінкове розбиття), 3)можл-сть розбиття екрану по горизонталі на 2 частини, кожна з яких може бути переглянута незалежно (одночасн перегляд різн частин проекту), 4)При описі ресурсу можуть бути вказані нормальн i максим кіл-сть даного рес-рсу, його ціна по 6 часових інтервалах. Рес-с може бути поміч-ий як керівник (об'єм керуюч рес-су на задачу буде впливати на три-сть її вик-ня). 5) можл-сть описати різні криві розподілу ресурсу(9 стандартн кривих + власний профіль спож-ня, розбивши часову фазу на 10 періодів); 6) Засоби автоматичн переплан-ня задач з урах-нням обмежень на рес-си; 7) режим перерахунку розкладу і підбір критеріїв переплан-ня робіт(більш короткий розклад): серед режимів перера-ку – вирів-ня уперед (визнач-ня можлив дати закінч-ня проекту при заданій початков даті), вирів-ня назад (визна-ня самої пізньої допустим дати початку проекту), згладж-ня перевантажень pec-сів в рамках часових резервів робіт або в рамках заданого інтервалу; 8) перерозподіл признач-ння робіт між згруп-ими рес-сами. Недоліки засобів ресурсн план – обмеж-ня на кіл-ість календарів(головн календар проекту+лише 30 додатк календарів, не > 120рес-сів; 9)можл-сть визнач-ня iєpapxiї i права доступу до майстра- проекту i підпроектів. Менеджер-коорд-тор проекту має право редагувати майстер-проект і всі підпроекти. Менеджер підпроекту має право дод-ти рес-си в словник pec-сiв, але не видаляти їx i не змінювати їx ціни. Якщо виріш-ня ресурсн конфліктів в рамках підпроекту вимагає даних інш підпроекту, менеджер може це зробити тільки при наділенні його додатков повноваж-нями з боку менеджера-коор-ра проекту, ресурсне план-ня по всьому проекту загалом може здійсн-ся тільки менеджером-коор-ром. Тільки він може визначити зв’язки між підпроектами. Порівняно з багатьма інш програмн продуктами, які також дають можл-сть багатопроектн упр-ня, особливістю РЗ є детальн опис принципів багатопроектн упр-ня в докум-ції, де вони розгляд-ся з 2 точок зору: менеджера-координатора проекту i менеджера підпроекту.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...