Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Знач-ня та необх-сть упровадж-ня АСУП



При впровадж-ні сис-ми, яке тягне за собою зміну процесів упр-ня орг-ції, доцільним є системн підхід, який включає план-ня комплексу робіт і контроль за їх здійсн-ням. Тобто почати освоєння сис-ми упр-ня проектами в орг-ції найкраще з розробки плану робіт по впровадж-ню сис-ми.

Розроблений план впровадж-ня не повинен обмеж-ся лише установкою ПЗ в орг-ції і навч-ням корис-чів ф-ціям сис-ми. Проекти по установці нових систем автом-ції управлінськ дія-сті охоплюють набагато ширшиий спектр задач від додаткової формалізації процедур збору і збері-ня управлінськ інф-ції до здійсн-ня змін в орг стр-рі упр-ня і перерозподілу обов"язків. Проекти по впровадж-ню подібн систем можна віднести до класу орг проектів – проектів, які в тій або іншій мірі призводять розвитку стр-ри орг-ції. Особл-тю даного типу проектів є те, що від успіху або невдачі проекту може залежати ефект-сть функт-ня орг-ції загалом або її окрем підрозділів. Тому ретельне план-ня і контроль техи-их, і людськ аспектів впровадж-ня сис-ми набуває особл знач-ня

Помилкк, що зустріч-ся в план-ні впровадж-ня сис-ми для упр-ня проектами:

-цілі проекту і очікувані рез-ти не визначені заздалегідь або визначені не в повному об‘мі –план-ня введ-ня в експл-цію всіх ф-цій пакету упр-ня проектом одночасно.

-план-ня переводу відразу всієї орг-ції на викор-ня сис-ми для упр-ня проектами.

Заг реком-ції по впровадж-ню ПЗ для упр-ня проектами:

-вирішіть, що Ви хочете від впровадж-ня нової сис-ми. Обговоріть очікувані від впровадж-ня сис-ми ре-ти з усіма, кого це може торк-ся на різн рівнях упр-ня;

-сплануйте послідовне впровадж-ня ф-цій план-ня і упр-ня від простого до складного.

Складність задач по впровадж-ню залежить від масштабів орг-ції, стр-ри упр-ня і ступеню авт-ції, масштабів і типу проектів, що реаліз-ся, ступеню залуч-ня до упр-ня проектами зовн орг-цій.

Найбільш важлива роль проектного підходу до освоєння сис-ми в тому, що він дозволяє залучити потенційних корис-чів сис-ми в єдину команду проекту і т. ч. заруч-ся їх підтримкою. Саме це дає шанс на успіх впровадж-ня сис-ми в орг-ції.


173.Які інформ тех-гії та програмні засоби викорис-ся в УП?

Microsoft Project є най пошир-ою у світі сис-ою УП. Відмінна особл-сть пакета - його простота. Викор-ня сучасн стандартів, які дозволяють ефективно інтегрувати пакет з іншими додатками. Напр, підтримка стандартів ODBC і OLE 2.0, підтримка Microsoft Mail і Microsoft Exchange. Можл-сть одночасно мати до 6 планів для кожного проекту дозволяє підвищити ефект-сть аналізу «що якщо...», мінім набір засобів для план-ня i упр-ня рес-сами, імпорт/експорт MS Project - для план-ня нескладн проектів.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...