Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Учасники рекламного бізнесу



Основою рекламного бізнесу є підприємства, що рекламують свої товари, послуги або ідеї - рекламодавці. На сьогодні в Україні рекламодавцями є як приватні, так і державні організації, що використовують засоби масової інформації для збільшення ефективності маркетингу товарів і послуг, закупивши час або місце в таких засобах масової інформації, як телебачення, радіо, газети, журнали.

У рекламному бізнесі рекламодавець - це головна дійова особа. Розробляючи рекламну кампанію для підприємств та керуючи нею, рекламодавець має справу з численними партнерами на ринку, такими, як, рекламні агенції, засоби масової інформації, організації, що здійснюють рекламні дослідження. Зазвичай вони сприяють рекламодавцю в проведенні рекламної кампанії.

Якщо розглядати національну рекламну службу, то вона залежить від таких чинників: рівня розвитку ринкової економіки, розміру підприємства-рекламодавця й основних напрямів його діяльності, особливостей ринку рекламованих продуктів, його сегментації, групи цільового впливу. Навряд чи можна говорити про типову або оптимальну структуру рекламної служби на українському підприємстві, тому що кожне підприємство-рекламодавець має свою специфіку.

У функції керуючого, крім забезпечення загального керівництва і координації роботи відділів, входить затвердження планів роботи, проведення рекламних кампаній, макетів рекламних матеріалів, підписання договорів із зовнішніми організаціями, рекламними агентствами, опрацювання бюджету створення рекламної продукції.

Творчо-виконавчі функції (написання текстів і упорядкування макетів рекламних повідомлень, художнє оформлення і редагування рекламних матеріалів і таке інше) реалізовує творчий відділ.

Достатньо широка сфера діяльності відділу комунікацій і розміщення реклами. Він здійснює підготовку, розміщення і розсилання інформаційно-рекламних матеріалів, різного роду контакти із зовнішніми організаціями, партнерами і потенційними споживачами, засобами масової інформації, листування і роботу з листами. На відділ маркетингу покладаються обов'язки, пов'язані з проведенням маркетингових досліджень споживачів, ринку, каналів поширення рекламної інформації, дослідженням ефективності реклами, функції планування і контролю, зв'язків із громадськістю, проведення ярмарків, виставок, прес-конференцій тощо, розробка заходів щодо стимулювання продажу.






Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 570 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...