Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура рекламного процесу



1 етап Дослідження товарів і послуг фірми та конкурентів, покупців і продавців
2 етап Визначення та розробка цілей рекламної комунікації і стратегії маркетингу
3 етап Визначення методу розрахунку бюджету на рекламування та розробка бюджету рекламної кампанії
4 етап Визначення концепції рекламної та окремих тем
5 етап Вибір засобів і носіїв реклами
6 етап Конкретизація завдань рекламних звернень
7 етап Вибір жанрів і форм рекламних звернень
8 етап Розробка бізнес-плану рекламної кампанії
9 етап Створення рекламних звернень (визначення творчих підходів, написання тексту або сценарію, розробка оригінал-макетів)
10 етап Розміщення рекламних звернень у ЗМІ
11 етап Контроль за ходом рекламної кампанії (вимірювання ефективності показу рекламного звернення споживачам) та оперативне коригування кампанії

Відомі російські фахівці з реклами Асєєв Є.Н. та Асєєв П.В. у розробці рекламної кампанії важливим аспектом вважають питання психологічного впливу реклами на споживача та вивчення споживчих мотивацій. На основі цих досліджень вони пропонують розробляти слоган та основні принципи моделювання товарного знака, пропонують перелік рекламоносіїв і чинників, що визначають їх вибір.

Неможливо не погодитися з авторами в тому, що рекламною справою повинні займатися спеціалісти з фаховою підготовкою. Але спеціаліст не буде фахівцем з реклами, якщо він спеціаліст вузького напрямку, наприклад, знається на розробці товарних знаків і зовсім не знайомий з іншими компонентами рекламного діла, наприклад, з розробкою слогану. Тому що в рекламі найголовніше - це творчий підхід.

Британський спеціаліст з реклами Френк Джефкінс найважливішим у рекламній справі вважає знаходження ринків збуту продукції, дає рекомендації, як привернути увагу до цієї продукції, як забезпечити її просування на ринку і провести рекламну кампанію, враховуючи ці фактори.

Практичні рекомендації, що надає Ф.Джефкінс, є дуже важливими, тому що реклама - це насамперед практична справа. Якщо маркетинг спрямовує товари та послуги назустріч потребам споживача, то реклама допомагає привернути увагу споживача до певного товару в певному місці продажу.

Як вважає Деніел Ядін, "Реклама є частиною прогресу нашого суспільства. Створюються нові види засобів масової інформації, зникають деякі старі види. Кожного дня сотні людей приєднуються до мережі Інтернет, і кожен з них є потенційним споживачем, на якого мають звернути увагу підприємці та спеціалісти з реклами."

А. Дейян вважає, що при плануванні та впровадженні комплексу рекламних заходів дуже важливим є механізм впливу реклами. У своїй праці "Реклама" А.Дейян розглядає, що являє собою реклама і що потрібно для того, щоб підготувати і провести рекламну кампанію. Робить акцент на чотирьох етапах, показаних на рис. 6.1.

А.Дейян розглядає рекламну кампанію «як один із засобів, якими користується фірма для вирішення своїх короткострокових і довгострокових завдань».

Віннікова І.І. робить висновок, що кожен з цих підходів може використовуватись підприємствами залежно від кон'юнктури ринку, життєвого циклу товарів, розміру компанії.


Рис. 6.1. Етапи рекламної кампанії


Розробка програми рекламної кампанії
Визначення кола споживачів рекламноламної прод лаьмної продукції


Планування рекламного часу
Вибір носія реклами


Для того щоб грамотно аналізувати, планувати, впроваджувати у життя аспекти рекламної діяльності і проводити контроль за проведенням заходів, потрібно розглянути основні етапи розробки рекламних комунікацій (табл.6.1.2).

Таблиця 6.1.2.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1553 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...