Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функціональне тренування



Функціональне тренування - це комплекс вправ, спрямований на всебічний розвиток тіла, аби максимально адаптувати його до навколишніх умов життя. Головний принцип заняття - задіяти та активізувати якнайбільше м'язів одночасно, використовуючи багатосуглобні вправи, а також, видозмінюючи повсякденні рухи, навчити ваше тіло швидко реагувати на зміну положення в просторі, виконуючи як динамічні, так і статичні вправи із акцентом на утримання правильного положення хребта. Вправи підібрані так, щоб задіяти велику кількість дрібних м'язів-стабілізаторів, які на більшості інших занять не працюють або працюють неефективно. Саме вони відповідають за рівновагу, баланс, гнучкість, впевненість рухів та координацію. Окрім того, функціональний тренінг забезпечує оптимальне навантаження на скелет і зв'язки.

Кожну вправу слід робити швидко, поступово по мірі освоєння правильної техніки рухів підвищуючи швидкість виконання до максимально можливої, на яку ви здатні. Фахівці називають цей режим роботи м'язів швидкісно-силовим. Всі вправи виконуються по 20 разів, після невеликої паузи повторити ще раз. Виконати 4-5 підходів.

Потім можна перейти до іншої вправи. Якщо учні не справляються з таким дозуванням, то слід виконувати кожну вправу по 8 разів, а потім поступово збільшувати до 20 повторень. Потім можна збільшити кількість підходів.

Методи вивчення та засвоєння комбінацій.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 2030 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...