Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перша медична допомога



Фітнес-танцювальна студія «MADIBO» не є медичним закладом та не надає послуг по медичному забезпеченню учасниць (оцінка стану здоров’я, контроль за станом здоров’я і т.д.)

При проблемах зі здоров’ям, чи медичних протипоказах до активних фізичних навантажень попереджати тренера завчасно.

Навантаження на заняттях розраховані на здорових людей. Прохання самостійно контролювати свій фізичний стан і не відвідувати заняття, якщо Ти хворієш.

Випадки, які можна спостерігати найчастіше:

Гомілковостопний суглоб (підвернули ногу). Є три стадії: пошкодження волокон зв’язок (розтяжка), частковий розрив, повний розрив. Виявити це може рентген. Прикласти щось холодне. Обмотати стопу еластичним бинтом цифрою 8.
Кров з носа.Причина – слабкі судини або серйозне захворюваня, якщо це часто. Визначити, з якої ніздрі тече кров. Змочити маленький ватний тампон перекисом водню 3% і вставити його в ніздрю, що кровоточить. · Посадити людину, прослідкувати, щоб вона злегка нахилила голову вниз. Прикласти до потилиці що-небудь холодне. Затиснути крила носа двома пальцями, застосовуючи помірний тиск. Утримувати ніс затиснутим, протягом приблизно двох хвилин. Можливо доведеться замінити тампон в носі. Чого робити не варто? · Не приймати горизонтальне положення і не піднімати ноги. У такому положенні приплив крові до голови посилюється, що тільки посилить кровотечу. · Не варто закидати голову назад. Якщо сильно закинути голову, кров може потрапити на задню стінку глотки, а це може призвести до кривавої блювоти. Також кров може потрапити в дихальні шляхи і, згодом, викликати запалення легенів. · Намагатися не сякатись протягом 12 годин після того, як кровотеча зупинилася. · Після зупинці кровотечі, не пити деякий час каву і міцний чай. Ці напої підвищують артеріальний тиск, що може спровокувати повторну кровотечу.
Непритомність- стан, при якому людина на деякий час втрачає свідомість. Це стан, при якому судини занадто звужуються, і до головного мозку перестає надходити кров у необхідній кількості, тоді і трапляється непритомність. Під час тренування здорова людина може втратити свідомість при перевтомі, голодуванні. Перші ознаки: людина стала блідою, голова крутиться, у вухах дзвенить, перед очами стає темно, кидає у піт, кінцівки холодні. Цей стан триває 20-40 секунд, найбільше - декілька хвилин, проходить самостійно. Коли свідомість повертається, людина відчуває слабкість, ломоту в тілі. Покласти людину на спину, бажано, щоб голова й тулуб були на нижчому рівні ніж ноги (це забезпечить приток крові до голови), потрібне свіже повітря. Можна побризкати на обличчя холодною водою, розтерти шкіру рук, підошви, дати понюхати нашатирний спирт. Натиснути нігтем на основу нігтьового ложа з зовнішньої сторони великих пальців рук та ніг, на точку в центрі кінчику носа, на точку в верхній третині носо-губної складки. Це допомагає відновити порушений кровообіг.
Спазми, судоми м’язів - пов'язані з порушеннями, які перешкоджають природної здатності м'язів до скорочення і розслабленню. Виникають унаслідок зневоднення організму в жарку погоду і втратою калію і кальцію разом з потом, в разі недостатньої розминки, збільшення обсягу тренування або при тривалому виконанні одноманітних рухів. Якщо судоми в ногах не надто сильні, досить потягнути носок ноги на себе (при можливості допомагаючи собі рукою) і утримувати так кілька хвилин. Інший варіант - розімяти м'яз руками. Зведені м'язи добре протягом декількох хвилин розтирати шматочком льоду або ганчірочкою, змоченою холодною водою. Ще один варіант - пощіпувати шкіру над верхньою губою. При відтягуванні вказівним і великим пальцями шкіри над верхньою губою спостерігається зникнення судоми ніг. На верхній губі розташовуються біологічно активні точки, при тиску на які досягається розслаблення м'язів.



Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 498 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...