Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поздовжні уклони вулиць і доріг



  Дорожні покриття Уклон, ‰
найбільший винятковий
Удосконалені капітальні: асфальтобетонні: без поверхневої обробки; з поверхневою обробкою; цементобетонні; брущаті мостові.        

В особливих умовах величину поздовжніх уклонів по лотках проїжджої частини для асфальтобетонних покриттів – не менше 5‰ (0.005).

Згідно зі ст. 2.28 ДБН [2] на під’їздах до перехресть та примикань вулиць і доріг, а також на ділянках з горизонтальними кривими менше 250 м, потрібно зменшувати найбільші поздовжні уклони на 10‰, а з горизонтальними кривими менше 50 м в районах з частою ожеледицею – на 20‰. Тому на кресленнях поздовжніх профілів (рис. 6.1), як правило, в останньому рядку наносять інформацію про положення горизонтальних кривих.

Протяжність під’їздів беруть не менше 50 м до стоп-лінії або початку кривої під’їзду (з’їзду на перетинах у різних рівнях).

Рис. 6.1

Для проектування поздовжнього профілю магістралей потрібно підготувати в масштабах: горизонтальному 1:1000 та вертикальному 1:100 креслення, яке відображає поверхню землі по осі магістралі (рис.6.1). Його будують за точками горизонталей топографічної основи, відмітками пікетів, свердловин, точками перетину осей з іншими магістралями та ін. Паралельно необхідно встановити необхідний крок проектування поздовжнього профілю залежно від категорії магістралі [16,19] (табл. 6.2).

Таблиця 6.2





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 395 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...