Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Виконання курсової роботи являє собою самостійну навчально-наукову дослідницьку роботу студента, яка забезпечує закріплення



Виконання курсової роботи являє собою самостійну навчально-наукову дослідницьку роботу студента, яка забезпечує закріплення, поглиблення і узагальнення знань, отриманих студентами при вивченні дисципліни «Управління персоналом», суміжних дисциплін та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Виконана курсова робота повинна продемонструвати оволодіння студентом теоретичними знаннями з управління персоналом, аналізуючи стан конкретної проблеми, вміння вносити пропозиції щодо усунення її негативних тенденцій.

Написання курсової роботи має сприяти більш глибокому засвоєнню студентами програмних питань дисципліни. Це вимагає від них самостійного поглибленого вивчення не лише навчальної, але й спеціальної літератури, монографій, статей, що друкуються у періодичних виданнях, наукових збірниках тощо.

Курсова робота має містити елементи наукового пошуку, спрямованого на більш ефективне вирішення питань, що вивчаються. Це передбачає проведення комплексного дослідження, яке ґрунтується на здійсненні збору та проведенні порівняльного аналізу інформації з різних літературних джерел, пошуку та опрацюванні практичних матеріалів відповідно обраної тематики, узагальненні цих даних та формулюванні власних висновків та пропозицій.

Логічна структура виконання курсової роботи з дисципліни «Управління персоналом»:

- вибір теми;

- підбір та вивчення наукової, методичної літератури;

- розробка попереднього плану;

- консультація з викладачем (керівником) й уточнення плану курсової роботи;

- написання та оформлення змісту курсової роботи;

- передача завершеної курсової роботи на кафедру менеджменту і адміністрування для рецензування;

- доопрацювання роботи згідно із зауваженнями керівника-рецензента;

- захист курсової роботи.

Тематика курсових робіт складена у відповідності з навчальною програмою курсу «Управління персоналом» з урахуванням необхідності самостійної роботи над темою. Тематика охоплює проблеми обґрунтування методологічних принципів управління персоналом; формування та аналізування кадрової політики; управління соціальним розвитком трудового колективу; застосування сучасних кадрових технологій та методів управління персоналом, а саме: планування потреб у персоналі; організація набору і відбору персоналу у конкретних умовах; оцінка персоналу та використання її результатів; оцінювання ефективності та результативності управління персоналом, управління розвитком персоналу, управління соціальною роботою з персоналом.

Теми обираються із запропонованої тематики згідно таблиці вибору тем курсових робіт (додаток А). Можливим є вибір теми за бажанням студента з погодження керівника і провідного лектора даного курсу. Теми закріплюються за студентами рішенням кафедри з призначенням наукового керівника. Координує цю роботу провідний викладач, лектор даного курсу.

Зміст курсової роботи передбачає:

обґрунтування актуальності теми та мети дослідження;

формулювання завдань, які потрібно вирішити, щоб досягти поставленої мети;

вичерпну характеристику об’єкту та предмету дослідження;

оцінку сучасного стану розв’язання проблем на основі аналізу вітчизняної і зарубіжної літератури та проблем, що є актуальними на даний час досліджень;

самостійне використання методів та методики дослідження проблем, а також їх інформаційного, апаратного та методичного забезпечення;

аналіз і узагальнення результатів досліджень і розрахунків та надання пропозицій щодо ефективного впровадження їх в практику господарювання вітчизняних підприємств.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...